De regering in Lissabon onderhandelt met experts van de Europese Unie (EU), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een reddingspakket. Dat pakket wordt op 16 mei aan de Europese ministers van Financiën voorgesteld.

Van de 100 miljard zou 10 miljard gebruikt worden om de Portugese banken te herkapitaliseren, meldt de krant. Volgens een woordvoerder van Europees commissaris voor Economie Olli Rehn zijn gesprekken daarover nog steeds aan de gang.

De EU wil er in de eerste plaats zeker van zijn dat de voorwaarden voor het reddingsplan gevolgd worden door de nieuwe regering die na de verkiezingen van 5 juni zal worden samengesteld. De socialistische premier José Socrates stapte op 23 maart op nadat het parlement het besparingsplan van zijn minderheidsregering had verworpen.

Portugal is - na Griekenland en Ierland - het derde land in de eurozone dat financieel gered moet worden.

De regering in Lissabon onderhandelt met experts van de Europese Unie (EU), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een reddingspakket. Dat pakket wordt op 16 mei aan de Europese ministers van Financiën voorgesteld. Van de 100 miljard zou 10 miljard gebruikt worden om de Portugese banken te herkapitaliseren, meldt de krant. Volgens een woordvoerder van Europees commissaris voor Economie Olli Rehn zijn gesprekken daarover nog steeds aan de gang. De EU wil er in de eerste plaats zeker van zijn dat de voorwaarden voor het reddingsplan gevolgd worden door de nieuwe regering die na de verkiezingen van 5 juni zal worden samengesteld. De socialistische premier José Socrates stapte op 23 maart op nadat het parlement het besparingsplan van zijn minderheidsregering had verworpen. Portugal is - na Griekenland en Ierland - het derde land in de eurozone dat financieel gered moet worden.