De beurs in Portugal opent 7 procent lager. De langetermijnrente (10 jaar) schiet door naar 8 procent. Ter vergelijking: midden mei stond die rente nog iets boven de 5 procent (zie ook grafiek boven dit artikel).

De reden voor deze onrust rond de situatie in Portugal is het opstappen van zowel de minister van Financiën Vitor Gaspar als die van Buitenlandse Zaken Paulo Portas. Beide ministers stellen niet langer te geloven in het beleid gevoerd door de regering van premier Pedro Passos Coelho.

Noodhulp

De Portugese economie zit in een zware recessie, met fors oplopende werkloosheid. De begrotingstekorten en de overheidsschuld lopen fors op.

Portugal kreeg in 2011 al een eerste hulppakket van Europa en het IMF. Nieuwe hulp lijkt dringend noodzakelijk. (JVO/KVDA)

De beurs in Portugal opent 7 procent lager. De langetermijnrente (10 jaar) schiet door naar 8 procent. Ter vergelijking: midden mei stond die rente nog iets boven de 5 procent (zie ook grafiek boven dit artikel). De reden voor deze onrust rond de situatie in Portugal is het opstappen van zowel de minister van Financiën Vitor Gaspar als die van Buitenlandse Zaken Paulo Portas. Beide ministers stellen niet langer te geloven in het beleid gevoerd door de regering van premier Pedro Passos Coelho. Noodhulp De Portugese economie zit in een zware recessie, met fors oplopende werkloosheid. De begrotingstekorten en de overheidsschuld lopen fors op. Portugal kreeg in 2011 al een eerste hulppakket van Europa en het IMF. Nieuwe hulp lijkt dringend noodzakelijk. (JVO/KVDA)