Voor staatsobligaties voor een periode van twee jaar betaalt Portugal 5,99 procent. Bij een veiling in september 2010 bedroeg de tweejaarsrente nog 4 procent. De rente op tienjarig Portugees waardepapier steeg dinsdag al boven de 7,5 procent

De oplopende rente heeft te maken met de ongerustheid over de stabiliteit van de Portugese economie. Het land wordt beschouwd als een potentiële kandidaat om - net als Griekenland en Ierland - een financiële injectie van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toegediend te krijgen.

Maandag wees premier Socrates nogmaals elke Europese interventie uit, want zoiets zou volgens hem een verlies van prestige en waardigheid betekenen voor zijn land.

Voor staatsobligaties voor een periode van twee jaar betaalt Portugal 5,99 procent. Bij een veiling in september 2010 bedroeg de tweejaarsrente nog 4 procent. De rente op tienjarig Portugees waardepapier steeg dinsdag al boven de 7,5 procentDe oplopende rente heeft te maken met de ongerustheid over de stabiliteit van de Portugese economie. Het land wordt beschouwd als een potentiële kandidaat om - net als Griekenland en Ierland - een financiële injectie van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toegediend te krijgen. Maandag wees premier Socrates nogmaals elke Europese interventie uit, want zoiets zou volgens hem een verlies van prestige en waardigheid betekenen voor zijn land.