De politieke crisis in Italië laat zich - zoals verwacht - voelen op de financiële markten.

Zo dook de beurs van Milaan omstreeks 10 uur al meer dan 2 procent in het rood en steeg de langetermijnrente van Italië (die aangeeft hoeveel het land moet betalen om te kunnen lenen, nvdr.) naar 4,66 procent, het hoogste peil in drie maanden.

De euro viel dan weer terug tot zijn laagste niveau ten opzichte van de Zwitserse frank sinds juni van dit jaar.

Impasse

De Italiaanse premier Enrico Letta wil woensdag het vertrouwen van het parlement vragen. Zaterdag beslisten vijf ministers die lid zijn van de centrumrechtse partij PdL van oud-premier Silvio Berlusconi hun ontslag in te dienen. Lees meer. (KVDA)

De politieke crisis in Italië laat zich - zoals verwacht - voelen op de financiële markten. Zo dook de beurs van Milaan omstreeks 10 uur al meer dan 2 procent in het rood en steeg de langetermijnrente van Italië (die aangeeft hoeveel het land moet betalen om te kunnen lenen, nvdr.) naar 4,66 procent, het hoogste peil in drie maanden. De euro viel dan weer terug tot zijn laagste niveau ten opzichte van de Zwitserse frank sinds juni van dit jaar. Impasse De Italiaanse premier Enrico Letta wil woensdag het vertrouwen van het parlement vragen. Zaterdag beslisten vijf ministers die lid zijn van de centrumrechtse partij PdL van oud-premier Silvio Berlusconi hun ontslag in te dienen. Lees meer. (KVDA)