Op verzoek van de Vlaamse regering had federaal minister van Werk Joëlle Milquet in december 2010 financiële steun uit het Europese globaliseringsfonds aangevraagd voor de 2.834 werknemers die ontslagen zijn door General Motors Belgium. Ook werd steun aangevraagd voor vier van de toeleveringsbedrijven en downstreamproducenten.

Uiteindelijk ging de Europese Commissie akkoord met een bedrag van 9,6 miljoen euro. Dat bedrag dient om de ex-werknemers te helpen zoeken naar een nieuwe baan. Daaronder wordt onder meer opleiding en omscholing, outplacementbegeleiding en ondersteuning naar een zelfstandige beroepsactiviteit verstaan. Voorts kan het geld gebruikt worden voor de financiering van speciale tijdelijke maatregelen, zoals sollicitatietoelagen, mobiliteitstoelagen, of toelagen voor personen die al dan niet permanent een opleiding volgen.

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) en
Beroepsopleiding en het Europees Sociaal Fonds (ESF) - Agentschap Vlaanderen hebben de aanvraag voorbereid. De kostprijs van het hele programma wordt geraamd op 14,7 miljoen euro. 65 procent van het totaalbedrag wordt gedekt door het globaliseringsfonds. Zowel Milquet als Vlaams minister-president Kris Peeters reageert donderdag tevreden op de Europese beslissing.

Halfweg december 2010 rolde de laatste Opel Astra van de assemblagelijn in Antwerpen. In totaal produceerde Opel Antwerpen sinds 1924 13.306.292 wagens.

Op verzoek van de Vlaamse regering had federaal minister van Werk Joëlle Milquet in december 2010 financiële steun uit het Europese globaliseringsfonds aangevraagd voor de 2.834 werknemers die ontslagen zijn door General Motors Belgium. Ook werd steun aangevraagd voor vier van de toeleveringsbedrijven en downstreamproducenten. Uiteindelijk ging de Europese Commissie akkoord met een bedrag van 9,6 miljoen euro. Dat bedrag dient om de ex-werknemers te helpen zoeken naar een nieuwe baan. Daaronder wordt onder meer opleiding en omscholing, outplacementbegeleiding en ondersteuning naar een zelfstandige beroepsactiviteit verstaan. Voorts kan het geld gebruikt worden voor de financiering van speciale tijdelijke maatregelen, zoals sollicitatietoelagen, mobiliteitstoelagen, of toelagen voor personen die al dan niet permanent een opleiding volgen. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) en Beroepsopleiding en het Europees Sociaal Fonds (ESF) - Agentschap Vlaanderen hebben de aanvraag voorbereid. De kostprijs van het hele programma wordt geraamd op 14,7 miljoen euro. 65 procent van het totaalbedrag wordt gedekt door het globaliseringsfonds. Zowel Milquet als Vlaams minister-president Kris Peeters reageert donderdag tevreden op de Europese beslissing. Halfweg december 2010 rolde de laatste Opel Astra van de assemblagelijn in Antwerpen. In totaal produceerde Opel Antwerpen sinds 1924 13.306.292 wagens.