OPEC verwacht dat de olieprijzen dit jaar nog gaan stijgen

© reuters

De OPEC houdt volgende maand in Algerije een informele vergadering. Dat liet het oliekartel maandag weten. OPEC verwacht bovendien dat de olieprijzen opnieuw gaan stijgen.

In juni hield de OPEC al een formele bijeenkomst, zonder tot overeenstemming te komen over een nieuw productieplafond om de olieprijs te stutten.

Verwachte prijsstijgingen

In een verklaring meldde de OPEC maandag dat de recente daling van de olieprijzen naar verwachting tijdelijk is en dat voor de rest van dit jaar op een stijging van het prijsniveau wordt gerekend. “De OPEC volgt de ontwikkelingen nauwlettend en is in constant overleg met alle leden over manieren om de stabiliteit op de oliemarkt te herstellen”, gaf het kartel verder aan.

De Russische energieminister Alexander Novak verklaarde maandag dat zijn land, dat geen lid is van de OPEC, op dit moment geen noodzaak ziet tot nieuwe onderhandelingen over een productiebevriezing. Hij liet die optie voor de toekomst wel open. Grote olieproducenten waaronder OPEC-lid Saudi-Arabië en Rusland hielden in april tevergeefs overleg in Doha over een bevriezing van het productieniveau. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content