Momenteel is de productie beperkt tot maximaal 24,85 miljoen vaten per dag. Omdat de olieprijs de voorbije maanden tussen de 70 en 80 dollar schommelt, ideaal volgens de Opec-landen, zien ze geen reden om de quota te wijzigen.

"Over het algemeen is er een consensus om de limiet niet te wijzigen", verklaarde de Algerijnse minister van Energie, Chakib Khelil, voor aanvang van de vergadering.

Momenteel zou er zelfs iets meer geproduceerd worden dan toegelaten, maar de Opec gaat er wel vanuit dat de vraag naar olie in het derde en vierde kwartaal verder zal toenemen. De twaalf leden van het kartel zullen in elk geval opgeroepen worden om de quota zoveel mogelijk te respecteren.

De huidige quota zijn al meer dan een jaar, sinds december 2008, onveranderd.

Momenteel is de productie beperkt tot maximaal 24,85 miljoen vaten per dag. Omdat de olieprijs de voorbije maanden tussen de 70 en 80 dollar schommelt, ideaal volgens de Opec-landen, zien ze geen reden om de quota te wijzigen. "Over het algemeen is er een consensus om de limiet niet te wijzigen", verklaarde de Algerijnse minister van Energie, Chakib Khelil, voor aanvang van de vergadering. Momenteel zou er zelfs iets meer geproduceerd worden dan toegelaten, maar de Opec gaat er wel vanuit dat de vraag naar olie in het derde en vierde kwartaal verder zal toenemen. De twaalf leden van het kartel zullen in elk geval opgeroepen worden om de quota zoveel mogelijk te respecteren. De huidige quota zijn al meer dan een jaar, sinds december 2008, onveranderd.