New York won op alle fronten. De Dow Jones-sterindex won 1,67 procent tot 12.887,93 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg met 1,37 procent tot 2.893,25 punten. De breder samengestelde index Standard & Poor's 500 ging 1,65 procent vooruit tot 1.360,02 punten.

De beleggers in New York reageerden duidelijk enthousiast op de aankondiging van Draghi dat de ECB de eurocrisis agressiever zal gaan aanpakken.

Obligaties opkopen

Nu de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) met zoveel woorden zegt dat de almaar hogere Spaanse rente het voeren van een "effectief beleid" in de weg staat, wil dat niet meer of niet minder zeggen dat de centrale bank haar "wait and see"-houding overboord gooit en bereid is daadwerkelijk tot de actie over te gaan.

"We moeten omgaan met de financiële fragmentatie en deze problemen aanpakken", aldus Draghi. Concreet betekent dit wellicht dat de ECB op de secundaire markt staatsobligaties van perifere eurolanden zal opkopen om de rente naar beneden te duwen. Draghi heeft een duidelijke boodschap gegeven aan de markten, reageerde een Amerikaanse belegger. (Belga/TV)

New York won op alle fronten. De Dow Jones-sterindex won 1,67 procent tot 12.887,93 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg met 1,37 procent tot 2.893,25 punten. De breder samengestelde index Standard & Poor's 500 ging 1,65 procent vooruit tot 1.360,02 punten. De beleggers in New York reageerden duidelijk enthousiast op de aankondiging van Draghi dat de ECB de eurocrisis agressiever zal gaan aanpakken.Obligaties opkopen Nu de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) met zoveel woorden zegt dat de almaar hogere Spaanse rente het voeren van een "effectief beleid" in de weg staat, wil dat niet meer of niet minder zeggen dat de centrale bank haar "wait and see"-houding overboord gooit en bereid is daadwerkelijk tot de actie over te gaan. "We moeten omgaan met de financiële fragmentatie en deze problemen aanpakken", aldus Draghi. Concreet betekent dit wellicht dat de ECB op de secundaire markt staatsobligaties van perifere eurolanden zal opkopen om de rente naar beneden te duwen. Draghi heeft een duidelijke boodschap gegeven aan de markten, reageerde een Amerikaanse belegger. (Belga/TV)