Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) bevestigt de rating van Vlaanderen op 'AA' en verhoogt de outlook die daarmee gepaard gaat van negatief naar stabiel. Hetzelfde geldt voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Vlaanderen en Brussel staan zo opnieuw op hetzelfde niveau (AA/stabiel) als België. Een week geleden voerde S&P ook voor België een outlookverbetering door. Daarbij verwees de kredietbeoordelaar onder meer naar het 'institutioneel kader', dat gestabiliseerd is.

'De goedkeuring van de zesde staatshervorming laat een toegenomen voorzienbaarheid en efficiëntie voorspellen van het openbaar beleid', klonk het eind februari.

De verhoging van de vooruitzichten betekent dat S&P de kans kleiner acht dat het de AA-rating in de toekomst zal verlagen. (Belga/KVDA)

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) bevestigt de rating van Vlaanderen op 'AA' en verhoogt de outlook die daarmee gepaard gaat van negatief naar stabiel. Hetzelfde geldt voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Vlaanderen en Brussel staan zo opnieuw op hetzelfde niveau (AA/stabiel) als België. Een week geleden voerde S&P ook voor België een outlookverbetering door. Daarbij verwees de kredietbeoordelaar onder meer naar het 'institutioneel kader', dat gestabiliseerd is. 'De goedkeuring van de zesde staatshervorming laat een toegenomen voorzienbaarheid en efficiëntie voorspellen van het openbaar beleid', klonk het eind februari. De verhoging van de vooruitzichten betekent dat S&P de kans kleiner acht dat het de AA-rating in de toekomst zal verlagen. (Belga/KVDA)