KBC verlaagt vanaf 20 november de basisrente op haar spaarboekje van 0,55% naar 0,45%. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,15%.

"In het aanhoudende klimaat van steeds lagere marktrentes past KBC de vergoeding op de gewone spaarrekening aan", luidt de verklaring in het persbericht.

Het tarief van de KBC Start2Save-rekening, een specifieke spaarrekening gekoppeld aan een automatische spaaropdracht, blijft gelijk op 1 procent basisrente en 1 procent getrouwheidspremie.

Vorige week kondigde marktleider BNP Paribas Fortis al aan dat ze de rente op spaarboekjes op 1 december verlaagt.

BNP Paribas Fortis was de eerste grootbank in ons land die aankondigde het rendement op bepaalde spaarproducten bij te zullen stellen in een reactie op de recente renteknip van de Europese Centrale Bank (ECB).

Begin november verlaagde de ECB de basisrente van 0,50 tot 0,25 procent. De centrale bank probeert op die manier de slabakkende economie in de eurozone aan te zwengelen en de inflatie op te krikken. Het inflatiecijfer in de eurozone ligt met 0,70 procent ver onder het streefcijfer van (net onder de grens van) 2 procent. (BO)

KBC verlaagt vanaf 20 november de basisrente op haar spaarboekje van 0,55% naar 0,45%. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,15%. "In het aanhoudende klimaat van steeds lagere marktrentes past KBC de vergoeding op de gewone spaarrekening aan", luidt de verklaring in het persbericht.Het tarief van de KBC Start2Save-rekening, een specifieke spaarrekening gekoppeld aan een automatische spaaropdracht, blijft gelijk op 1 procent basisrente en 1 procent getrouwheidspremie. Vorige week kondigde marktleider BNP Paribas Fortis al aan dat ze de rente op spaarboekjes op 1 december verlaagt. BNP Paribas Fortis was de eerste grootbank in ons land die aankondigde het rendement op bepaalde spaarproducten bij te zullen stellen in een reactie op de recente renteknip van de Europese Centrale Bank (ECB). Begin november verlaagde de ECB de basisrente van 0,50 tot 0,25 procent. De centrale bank probeert op die manier de slabakkende economie in de eurozone aan te zwengelen en de inflatie op te krikken. Het inflatiecijfer in de eurozone ligt met 0,70 procent ver onder het streefcijfer van (net onder de grens van) 2 procent. (BO)