Zelfs Franse staatsbedrijven omzeilen de eigen fiscus door hun holdings en financieringsvennootschappen in België te vestigen. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd. De krant meldt dat energiebedrijf Electricité de France (EDF), voor 84 procent in handen van de Franse overheid, vlak na de invoering van de notionele interestaftrek in 2007 in Brussel een financieringsvennootschap oprichtte. Daar zit momenteel 7,6 miljard euro aan eigen vermogen in. Ook France Télécom, gedeeltelijk in handen van de Franse staat, organiseert de buitenlandse investeringen vanuit Brussel.

Privé

De Franse privéwereld vindt eveneens de weg naar België: van de veertig beursgenoteerde topbedrijven uit de CAC40 organiseert de kleine helft zijn investeringen of financiering via België. Het gaat onder meer om voedingsgroep Danone, olieproducent Total, bouwgroep Lafarge en warenhuisketen Carrefour. Ook andere grote namen als Remy Cointreau en Yves Rocher vinden de Belgische weg.

Volgens De Tijd verschoven Franse bedrijven en ondernemers vorig jaar voor 12 miljard euro kapitaal van hun land naar Belgische vennootschappen. Het gros daarvan, zo'n 10 miljard euro, staat op rekening van de groep van Bernard Arnault en de farmagroep Sanofi.

Rijke Fransen

Vooral in Ukkel lijkt er een toevloed te zijn van rijke Fransen. Eén op de negen inwoners heeft er de Franse nationaliteit.

De Sudpresse-kranten melden dat ook de Franse voormalige wielrenner Richard Virenque (43) zijn intrek in Brussel wil nemen. De zevenvoudige winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France liet zijn oog vallen op de Charleroisesteenweg in Sint-Gillis. (Belga/KVDA)

Zelfs Franse staatsbedrijven omzeilen de eigen fiscus door hun holdings en financieringsvennootschappen in België te vestigen. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd. De krant meldt dat energiebedrijf Electricité de France (EDF), voor 84 procent in handen van de Franse overheid, vlak na de invoering van de notionele interestaftrek in 2007 in Brussel een financieringsvennootschap oprichtte. Daar zit momenteel 7,6 miljard euro aan eigen vermogen in. Ook France Télécom, gedeeltelijk in handen van de Franse staat, organiseert de buitenlandse investeringen vanuit Brussel. Privé De Franse privéwereld vindt eveneens de weg naar België: van de veertig beursgenoteerde topbedrijven uit de CAC40 organiseert de kleine helft zijn investeringen of financiering via België. Het gaat onder meer om voedingsgroep Danone, olieproducent Total, bouwgroep Lafarge en warenhuisketen Carrefour. Ook andere grote namen als Remy Cointreau en Yves Rocher vinden de Belgische weg. Volgens De Tijd verschoven Franse bedrijven en ondernemers vorig jaar voor 12 miljard euro kapitaal van hun land naar Belgische vennootschappen. Het gros daarvan, zo'n 10 miljard euro, staat op rekening van de groep van Bernard Arnault en de farmagroep Sanofi. Rijke Fransen Vooral in Ukkel lijkt er een toevloed te zijn van rijke Fransen. Eén op de negen inwoners heeft er de Franse nationaliteit. De Sudpresse-kranten melden dat ook de Franse voormalige wielrenner Richard Virenque (43) zijn intrek in Brussel wil nemen. De zevenvoudige winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France liet zijn oog vallen op de Charleroisesteenweg in Sint-Gillis. (Belga/KVDA)