Fannie Mae zegt nog eens 8,4 miljard dollar nodig te hebben, nadat het in het eerste kwartaal een verlies heeft geleden van 11,5 miljard dollar.

De nieuwe vragen om staatssteun tonen aan dat de Amerikaanse woningmarkt nog niet uit de crisis is. Veel mensen kunnen hun hypotheeklening niet meer afbetalen omdat ze door de economische crisis hun job zijn kwijtgeraakt.

Fannie Mae en Freddie Mac moesten in 2008 door de Amerikaanse overheid gered worden. Zij heeft beide bedrijven onbegrensde kredieten toegezegd tot 2012. Samen maakten ze daar al voor bijna 145 miljard dollar gebruik van.

Fannie en Freddie zijn samen goed voor zowat de helft van de Amerikaanse hypothecaire kredieten.

Fannie Mae zegt nog eens 8,4 miljard dollar nodig te hebben, nadat het in het eerste kwartaal een verlies heeft geleden van 11,5 miljard dollar.De nieuwe vragen om staatssteun tonen aan dat de Amerikaanse woningmarkt nog niet uit de crisis is. Veel mensen kunnen hun hypotheeklening niet meer afbetalen omdat ze door de economische crisis hun job zijn kwijtgeraakt. Fannie Mae en Freddie Mac moesten in 2008 door de Amerikaanse overheid gered worden. Zij heeft beide bedrijven onbegrensde kredieten toegezegd tot 2012. Samen maakten ze daar al voor bijna 145 miljard dollar gebruik van. Fannie en Freddie zijn samen goed voor zowat de helft van de Amerikaanse hypothecaire kredieten.