Brouwerij Alken-Maes volgt concurrent AB InBev en verhoogt de bierprijs. Vanaf 1 februari 2013 komt er gemiddeld 1,7 eurocent per consumptie bij.

InBev Belgium, de Belgische tak van AB InBev en marktleider in ons land, kondigde eerder deze maand een prijsverhoging van 2 eurocent aan voor een pint bier. Alken-Maes liet toen verstaan dat een prijsverhoging niet kon worden uitgesloten. Omgerekend wordt het bier van InBev Belgium vanaf 1 februari 2013 gemiddeld 3,9 procent duurder. Het bier van Alken-Maes, dat merken als Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem in portefeuille heeft, wordt gemiddeld 4 procent duurder.

Zowel InBev Belgium als Alken-Maes verwijst voor de prijsverhoging van het bier onder meer naar de oplopende energie-en grondstoffenprijzen.

Horeca Vlaanderen raadt de horeca-uitbaters aan de prijsstijging door te rekenen aan de klant.

Of ook brouwerij Haacht (Primus) de bierprijs in 2013 verhoogt, is nog niet bekend. (BO)

Brouwerij Alken-Maes volgt concurrent AB InBev en verhoogt de bierprijs. Vanaf 1 februari 2013 komt er gemiddeld 1,7 eurocent per consumptie bij.InBev Belgium, de Belgische tak van AB InBev en marktleider in ons land, kondigde eerder deze maand een prijsverhoging van 2 eurocent aan voor een pint bier. Alken-Maes liet toen verstaan dat een prijsverhoging niet kon worden uitgesloten. Omgerekend wordt het bier van InBev Belgium vanaf 1 februari 2013 gemiddeld 3,9 procent duurder. Het bier van Alken-Maes, dat merken als Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem in portefeuille heeft, wordt gemiddeld 4 procent duurder.Zowel InBev Belgium als Alken-Maes verwijst voor de prijsverhoging van het bier onder meer naar de oplopende energie-en grondstoffenprijzen.Horeca Vlaanderen raadt de horeca-uitbaters aan de prijsstijging door te rekenen aan de klant. Of ook brouwerij Haacht (Primus) de bierprijs in 2013 verhoogt, is nog niet bekend. (BO)