Dat zegt Oxford-professor Clemens Fuest, adviseur van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble.

Een ratingverlaging zou volgens de professor geen drama zijn. "Ook de Verenigde Staten zijn omlaag geduwd. Duitsland zal dan iets minder als de totaal veilige haven beschouwd worden", luidt het.

S&P verlaagde vrijdagavond de kredietwaardigheid van negen landen van de eurozone. Frankrijk en Oostenrijk verloren de best mogelijke AAA-rating en krijgen een AA+. Spanje, Italië, Portugal en Cyprus zagen hun rating met twee stappen verlaagd. Duitsland, de grootste economie van de eurozone, behield zijn AAA-rating, net als Finland, Luxemburg en Nederland. België, waar de rating in november nog was verlaagd, behield nu zijn AA-beoordeling. (Belga/TE)

Dat zegt Oxford-professor Clemens Fuest, adviseur van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Een ratingverlaging zou volgens de professor geen drama zijn. "Ook de Verenigde Staten zijn omlaag geduwd. Duitsland zal dan iets minder als de totaal veilige haven beschouwd worden", luidt het. S&P verlaagde vrijdagavond de kredietwaardigheid van negen landen van de eurozone. Frankrijk en Oostenrijk verloren de best mogelijke AAA-rating en krijgen een AA+. Spanje, Italië, Portugal en Cyprus zagen hun rating met twee stappen verlaagd. Duitsland, de grootste economie van de eurozone, behield zijn AAA-rating, net als Finland, Luxemburg en Nederland. België, waar de rating in november nog was verlaagd, behield nu zijn AA-beoordeling. (Belga/TE)