De overwinning van de conservatieve Partido Popular in Spanje lijkt de gespannen situatie op de markten niet te kunnen milderen. De Spaanse schatkist gaf dinsdag voor 2,98 miljard euro aan staatspapier met looptijden van 3 en 6 maanden uit aan fors hogere interesten.

In vergelijking met de vorige uitgifte op 25 oktober is de rente op staatspapier met looptijd van drie maanden van 2,29 procent naar 5,11 procent gestegen. De rente op obligaties op zes maanden nam ook toe van 3,302 procent naar 5,227 procent.

Die renten zijn sterk toegenomen in vergelijking met de huidige trend op de markt, aangezien het Spaanse staatspapier op drie maanden maandag op 1,725 procent afklokte, de obligaties op zes maanden sloten af op 2,025 procent.

Kredietbeoordelaar Fitch bevestigde dinsdag ook de kredietwaardering van Spanje (AA-) na de electorale overwinning van de volkspartij PP zondag, maar riep de komende regering wel op om bijkomende maatregelen te treffen om de staatsschuld terug te dringen. (Belga/KVDA)

De overwinning van de conservatieve Partido Popular in Spanje lijkt de gespannen situatie op de markten niet te kunnen milderen. De Spaanse schatkist gaf dinsdag voor 2,98 miljard euro aan staatspapier met looptijden van 3 en 6 maanden uit aan fors hogere interesten. In vergelijking met de vorige uitgifte op 25 oktober is de rente op staatspapier met looptijd van drie maanden van 2,29 procent naar 5,11 procent gestegen. De rente op obligaties op zes maanden nam ook toe van 3,302 procent naar 5,227 procent. Die renten zijn sterk toegenomen in vergelijking met de huidige trend op de markt, aangezien het Spaanse staatspapier op drie maanden maandag op 1,725 procent afklokte, de obligaties op zes maanden sloten af op 2,025 procent. Kredietbeoordelaar Fitch bevestigde dinsdag ook de kredietwaardering van Spanje (AA-) na de electorale overwinning van de volkspartij PP zondag, maar riep de komende regering wel op om bijkomende maatregelen te treffen om de staatsschuld terug te dringen. (Belga/KVDA)