De prijs van ruwe olie is de week met verlies gestart. Zwakke cijfers bij de Chinese industriële productie drukken de oliekoers. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent kost maandag 96,57 dollar: 54 cent minder dan vrijdag. Een vat olie van de Amerikaanse soort WTI daalt 1,10 dollar tot 91,17 dollar.

De olieprijzen staan al enige tijd onder druk. Er is een groot aanbod, in het bijzonder uit de Verenigde Staten, en een dalende vraag naar olie. Dit weekend bleek dat de industriële productie in China in augustus steeg aan het traagste ritme sinds de financiële crisis. China is na de VS de grootste verbruiker van olie wereldwijd. (Belga/WB)

De prijs van ruwe olie is de week met verlies gestart. Zwakke cijfers bij de Chinese industriële productie drukken de oliekoers. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent kost maandag 96,57 dollar: 54 cent minder dan vrijdag. Een vat olie van de Amerikaanse soort WTI daalt 1,10 dollar tot 91,17 dollar.De olieprijzen staan al enige tijd onder druk. Er is een groot aanbod, in het bijzonder uit de Verenigde Staten, en een dalende vraag naar olie. Dit weekend bleek dat de industriële productie in China in augustus steeg aan het traagste ritme sinds de financiële crisis. China is na de VS de grootste verbruiker van olie wereldwijd. (Belga/WB)