Door de dalende olieprijzen hebben de consumenten in de eurozone vorige maand meer minder geld besteed aan autobrandstof en stookolie. Ook de prijzen van telecomdiensten vielen lager uit dan een jaar eerder.

Hogere huur- en horecaprijzen hadden dan weer een verhogend effect op de inflatie in de eurolanden.

De inflatie blijft de afgelopen maand in ieder geval weer verder onder het ECB-streefdoel van - net geen - 2 procent.

Van alle eurolanden kende Finland in november met 1,1 procent de sterkste inflatie, gevolgd door Letland met 0,9 procent.

In Spanje en Griekenland lagen de consumentenprijzen respectievelijk 0,5 en 1,2 procent lager dan in november 2013.

De inflatie in de gehele Europese Unie vlakte vorige maand af van 0,5 naar 0,4 procent.

Het definitieve inflatiecijfer stemt overeen met een vorige raming van Eurostat.

Door de dalende olieprijzen hebben de consumenten in de eurozone vorige maand meer minder geld besteed aan autobrandstof en stookolie. Ook de prijzen van telecomdiensten vielen lager uit dan een jaar eerder. Hogere huur- en horecaprijzen hadden dan weer een verhogend effect op de inflatie in de eurolanden. De inflatie blijft de afgelopen maand in ieder geval weer verder onder het ECB-streefdoel van - net geen - 2 procent. Van alle eurolanden kende Finland in november met 1,1 procent de sterkste inflatie, gevolgd door Letland met 0,9 procent. In Spanje en Griekenland lagen de consumentenprijzen respectievelijk 0,5 en 1,2 procent lager dan in november 2013. De inflatie in de gehele Europese Unie vlakte vorige maand af van 0,5 naar 0,4 procent.Het definitieve inflatiecijfer stemt overeen met een vorige raming van Eurostat.