Voor een vat Brentolie uit de Noordzee werd in Londen omstreeks negen uur 119,79 dollar betaald. Tegen tien uur zakte de prijs evenwel terug tot 117 dollar.

In New York klom de prijs van een vat ruwe olie voor levering in april - voor het eerst sinds oktober 2008 - even na 9.00 uur boven de 100 dollar.

Donderdag reageren de markten opnieuw nerveus op de onlusten in Libië, en wordt er bovendien gevreesd voor uitbreiding naar andere olieproducerende landen in de regio, zoals bijvoorbeeld Saudi-Arabië.

Volgens het Japanse financieel conglomeraat Nomura Holdings stijgt de olieprijs mogelijk tot 220 dollar als de productie in Libië en Algerije geblokkeerd blijft door de toenemende onrust in de regio.

Voor een vat Brentolie uit de Noordzee werd in Londen omstreeks negen uur 119,79 dollar betaald. Tegen tien uur zakte de prijs evenwel terug tot 117 dollar. In New York klom de prijs van een vat ruwe olie voor levering in april - voor het eerst sinds oktober 2008 - even na 9.00 uur boven de 100 dollar. Donderdag reageren de markten opnieuw nerveus op de onlusten in Libië, en wordt er bovendien gevreesd voor uitbreiding naar andere olieproducerende landen in de regio, zoals bijvoorbeeld Saudi-Arabië. Volgens het Japanse financieel conglomeraat Nomura Holdings stijgt de olieprijs mogelijk tot 220 dollar als de productie in Libië en Algerije geblokkeerd blijft door de toenemende onrust in de regio.