De OESO maakt in zijn rapport de zogenaamde voorlopende indicatoren bekend. Daarmee wordt de economische cyclus van een land voorspeld voor een periode tussen de zes en negen maanden.

Volgens het rapport van de OESO blijven Duitsland, Japan, de Verenigde Staten en Rusland de komende maanden sterk presteren, terwijl voor Canada, Frankrijk, India, Italië en het Verenigde Koninkrijk het omgekeerde het geval is. Brazilië en China zouden af te rekenen krijgen met de grootste terugval. Vooral de industriële productie valt er fors terug. Die valt onder de 'langetermijntrend'.

De 33 bij de OESO aangesloten landen kunnen voor de afgelopen vier maanden in ieder geval samen terugblikken op een stabiele groei. Dat geldt ook voor de eurozone.

Het volledige rapport van de OESO vindt u hier (pdf)

De OESO maakt in zijn rapport de zogenaamde voorlopende indicatoren bekend. Daarmee wordt de economische cyclus van een land voorspeld voor een periode tussen de zes en negen maanden.Volgens het rapport van de OESO blijven Duitsland, Japan, de Verenigde Staten en Rusland de komende maanden sterk presteren, terwijl voor Canada, Frankrijk, India, Italië en het Verenigde Koninkrijk het omgekeerde het geval is. Brazilië en China zouden af te rekenen krijgen met de grootste terugval. Vooral de industriële productie valt er fors terug. Die valt onder de 'langetermijntrend'.De 33 bij de OESO aangesloten landen kunnen voor de afgelopen vier maanden in ieder geval samen terugblikken op een stabiele groei. Dat geldt ook voor de eurozone.Het volledige rapport van de OESO vindt u hier (pdf)