De analyse van de OESO laat voor begin 2011 een toename van de G7 zien die boven de verwachtingen ligt. Dat geldt dan wel met uitzondering van Japan, dat flink te lijden had onder de zware aardbeving.

De OESO berekende dat de natuurramp voor maximaal 0,6 procent op het Japans bruto binnenlands product van het eerste kwartaal zal wegen. Voor het tweede kwartaal zou dat 1,4 procent zijn, en vanaf het derde kwartaal zou de heropbouw de economie opnieuw stimuleren. De volledige kosten als gevolg van de ramp werden nog niet berekend.

De volgende maanden zou de groei versnellen in de VS en Italië, terwijl in Duitsland, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk een lichte groeivertraging zou plaatsvinden.

De OESO trekt de groeiprognoses voor de eerste helft van 2011 voor de G7 - met uitzondering van Japan - op tot ongeveer 3 procent. Rekening houdend met de smeltende overheidsstimuli lijkt het er voor de organisatie op dat het economisch herstel duurzaam is.

De organisatie wijst wel op de dreiging van een hoge inflatie, "terwijl de openbare financiën nog altijd zorgwekkend zijn". Ook de werkloosheidgraad zou in de meeste landen op een hoog peil blijven.

De analyse van de OESO laat voor begin 2011 een toename van de G7 zien die boven de verwachtingen ligt. Dat geldt dan wel met uitzondering van Japan, dat flink te lijden had onder de zware aardbeving. De OESO berekende dat de natuurramp voor maximaal 0,6 procent op het Japans bruto binnenlands product van het eerste kwartaal zal wegen. Voor het tweede kwartaal zou dat 1,4 procent zijn, en vanaf het derde kwartaal zou de heropbouw de economie opnieuw stimuleren. De volledige kosten als gevolg van de ramp werden nog niet berekend. De volgende maanden zou de groei versnellen in de VS en Italië, terwijl in Duitsland, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk een lichte groeivertraging zou plaatsvinden. De OESO trekt de groeiprognoses voor de eerste helft van 2011 voor de G7 - met uitzondering van Japan - op tot ongeveer 3 procent. Rekening houdend met de smeltende overheidsstimuli lijkt het er voor de organisatie op dat het economisch herstel duurzaam is. De organisatie wijst wel op de dreiging van een hoge inflatie, "terwijl de openbare financiën nog altijd zorgwekkend zijn". Ook de werkloosheidgraad zou in de meeste landen op een hoog peil blijven.