Volgens de berekeningen in de "Economic Outlook" van de OESO mag ons land zich voor 2011 verwachten aan een toename van het bbp met 2,4 procent. Eerder werd gerekend op een groei met 1,8 procent. In haar rapport over België wijst de OESO wel op het gevaar van een langdurige hoge inflatie als gevolg van de automatische loonindexering. De organisatie port de overheid ook aan om mensen aan te moedigen een job te zoeken en een flexibeler loonbeleid door te voeren. Dit om te voorkomen dat de hoge werkloosheid leidt tot een structureel probleem.

Minister van Financiën Didier Reynders reageerde woensdag tevreden op het OESO-rapport. Volgens Reynders tonen de prognoses van de OESO aan dat de begroting 2011 met betere resultaten dan voorzien zal worden afgesloten. De prognoses spreken ook de waarschuwing van kredietbeoordelaar Fitch eerder deze week tegen, aldus Reynders.

Voor de wereldwijde economie voorspelt de OESO een groei met 4,2 procent in 2011 en 4,6 procent in 2012. De VS zien het bbp als grootste economie ter wereld met 2,6 procent toenemen in 2011 en met 3,1 procent in 2012.

De eurozone mag voor dit en volgend jaar rekenen op een toename met 2 procent. De Japanse economie zou in 2011 kampen met een terugval met 0,9 procent en met 2,2 procent aantrekken in 2012.

Volgens de berekeningen in de "Economic Outlook" van de OESO mag ons land zich voor 2011 verwachten aan een toename van het bbp met 2,4 procent. Eerder werd gerekend op een groei met 1,8 procent. In haar rapport over België wijst de OESO wel op het gevaar van een langdurige hoge inflatie als gevolg van de automatische loonindexering. De organisatie port de overheid ook aan om mensen aan te moedigen een job te zoeken en een flexibeler loonbeleid door te voeren. Dit om te voorkomen dat de hoge werkloosheid leidt tot een structureel probleem.Minister van Financiën Didier Reynders reageerde woensdag tevreden op het OESO-rapport. Volgens Reynders tonen de prognoses van de OESO aan dat de begroting 2011 met betere resultaten dan voorzien zal worden afgesloten. De prognoses spreken ook de waarschuwing van kredietbeoordelaar Fitch eerder deze week tegen, aldus Reynders.Voor de wereldwijde economie voorspelt de OESO een groei met 4,2 procent in 2011 en 4,6 procent in 2012. De VS zien het bbp als grootste economie ter wereld met 2,6 procent toenemen in 2011 en met 3,1 procent in 2012. De eurozone mag voor dit en volgend jaar rekenen op een toename met 2 procent. De Japanse economie zou in 2011 kampen met een terugval met 0,9 procent en met 2,2 procent aantrekken in 2012.