De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) merkt tekenen van herstel voor de economie van de eurozone.

De toonaangevende economische indicatoren van de OESO wijzen op een nieuwe tendens. De groeilanden, die sinds de start van de wereldwijde crisis in 2008 de wereldwijde economie aanvuurden, worden nu geplaagd door de gevolgen van diezelfde crisis. In China zou de groei afnemen, maar ook in Brazilië en Rusland verliest de economie aan kracht. In India lijkt het dieptepunt te zijn bereikt.

De OESO rekent voortaan in de eerste plaats op de toenemende kracht van Japan en de VS. Maar ook de economie van de eurozone zou aan kracht winnen, geleid door de Duitse locomotief. Al is dat beeld niet eenduidig. Zo zou Italië zou volgens de organisatie na een terugval van twee jaar stilaan kunnen aanknopen met lichte groei, terwijl de situatie in Frankrijk zou stabiliseren.

De index van leidende indicatoren voor de eurozone klom deze maand hoger van 100,2 naar 100,4. Een stand van 100 stemt overeen overeen met het langjarig gemiddelde. Voor alle OESO landen samen ging de index van 100,6 naar 100,7. De index die de OESO samenstelt, heeft tot doel de economische ontwikkelingen een halfjaar vooraf te voorspellen. (ANP/BO)

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) merkt tekenen van herstel voor de economie van de eurozone. De toonaangevende economische indicatoren van de OESO wijzen op een nieuwe tendens. De groeilanden, die sinds de start van de wereldwijde crisis in 2008 de wereldwijde economie aanvuurden, worden nu geplaagd door de gevolgen van diezelfde crisis. In China zou de groei afnemen, maar ook in Brazilië en Rusland verliest de economie aan kracht. In India lijkt het dieptepunt te zijn bereikt. De OESO rekent voortaan in de eerste plaats op de toenemende kracht van Japan en de VS. Maar ook de economie van de eurozone zou aan kracht winnen, geleid door de Duitse locomotief. Al is dat beeld niet eenduidig. Zo zou Italië zou volgens de organisatie na een terugval van twee jaar stilaan kunnen aanknopen met lichte groei, terwijl de situatie in Frankrijk zou stabiliseren. De index van leidende indicatoren voor de eurozone klom deze maand hoger van 100,2 naar 100,4. Een stand van 100 stemt overeen overeen met het langjarig gemiddelde. Voor alle OESO landen samen ging de index van 100,6 naar 100,7. De index die de OESO samenstelt, heeft tot doel de economische ontwikkelingen een halfjaar vooraf te voorspellen. (ANP/BO)