De grootste Europese economieën zullen dit jaar veel sneller groeien dan eerder verwacht. In een tussentijds verslag van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) staat te lezen dat de Duitse economie met 0,7 procent gaat groeien, tegen een eerdere voorspelling van 0,4 procent. Frankrijk zou 0,3 procent groeien, waar eerder nog was uitgegaan van een krimp van eenzelfde orde.

'Onvoldoende voor duurzaam herstel'

De grootste wijziging komt er voor Groot-Brittannië, waar de economie volgens de OESO dit jaar met 1,5 procent zal groeien. Vier maanden geleden was nog een groei van 0,8 procent voorspeld. In de Verenigde Staten en Japan waren de groeicijfers ook "bemoedigend", zegt de OESO. De Amerikaanse economie zou met 1,7 procent groeien, terwijl voor Japan een vooruitgang van 1,6 procent wordt vooropgesteld.

Een welkome ontwikkeling, maar niet genoeg voor duurzaam herstel, vindt de denktank. Daarvoor zijn de risico's in de financiële sector op dit ogenblik nog te groot. Daarenboven blijft de werkloosheid voorlopig op een erg hoog peil.

In opkomende economieën neemt groei af

Tegelijkertijd neemt in verschillende opkomende landen de economische groei af. In China lijkt het dieptepunt van de groei bereikt, maar in Brazilië, India en Indonesië is er een afname van de groei.

Die tegenvallende ontwikkelingen in opkomende economieën zetten een rem op de groei van de wereldhandel en zorgen ervoor dat het herstel van de wereldeconomie matig blijft, aldus de OESO. (AVE)

De grootste Europese economieën zullen dit jaar veel sneller groeien dan eerder verwacht. In een tussentijds verslag van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) staat te lezen dat de Duitse economie met 0,7 procent gaat groeien, tegen een eerdere voorspelling van 0,4 procent. Frankrijk zou 0,3 procent groeien, waar eerder nog was uitgegaan van een krimp van eenzelfde orde. 'Onvoldoende voor duurzaam herstel'De grootste wijziging komt er voor Groot-Brittannië, waar de economie volgens de OESO dit jaar met 1,5 procent zal groeien. Vier maanden geleden was nog een groei van 0,8 procent voorspeld. In de Verenigde Staten en Japan waren de groeicijfers ook "bemoedigend", zegt de OESO. De Amerikaanse economie zou met 1,7 procent groeien, terwijl voor Japan een vooruitgang van 1,6 procent wordt vooropgesteld. Een welkome ontwikkeling, maar niet genoeg voor duurzaam herstel, vindt de denktank. Daarvoor zijn de risico's in de financiële sector op dit ogenblik nog te groot. Daarenboven blijft de werkloosheid voorlopig op een erg hoog peil. In opkomende economieën neemt groei af Tegelijkertijd neemt in verschillende opkomende landen de economische groei af. In China lijkt het dieptepunt van de groei bereikt, maar in Brazilië, India en Indonesië is er een afname van de groei. Die tegenvallende ontwikkelingen in opkomende economieën zetten een rem op de groei van de wereldhandel en zorgen ervoor dat het herstel van de wereldeconomie matig blijft, aldus de OESO. (AVE)