Bij de obligatie-uitgifte begin maart 2010 bedroeg de rente nog 2,816 procent. Vorige week verlaagde kredietbeoordeler Standard & Poor's de rating van Spanje.

Samen met Portugal lijdt Spanje het zwaarst onder de malaise op de financiële markten door het Griekse drama. Spanje kampt met een begrotingstekort van 11,2 procent, het derde grootste tekort van de eurozone.

Premier Zapatero verklaarde woensdag dat de regering het plan om de publieke schuld in 2013 terug te brengen tot 3 procent van het bbp (bruto binnenlands product) strikt zal naleven. Volgens de premier is de regering op dit moment trouwens al bezig de publieke uitgaven terug te dringen.

Bij de obligatie-uitgifte begin maart 2010 bedroeg de rente nog 2,816 procent. Vorige week verlaagde kredietbeoordeler Standard & Poor's de rating van Spanje. Samen met Portugal lijdt Spanje het zwaarst onder de malaise op de financiële markten door het Griekse drama. Spanje kampt met een begrotingstekort van 11,2 procent, het derde grootste tekort van de eurozone.Premier Zapatero verklaarde woensdag dat de regering het plan om de publieke schuld in 2013 terug te brengen tot 3 procent van het bbp (bruto binnenlands product) strikt zal naleven. Volgens de premier is de regering op dit moment trouwens al bezig de publieke uitgaven terug te dringen.