Een recordaantal van 77.000 Belgen werd in 2012 toegevoegd aan de zwarte lijst van de verzekeraars. Tegenover een jaar eerder is dat een stijging met ruim een vijfde, blijkt uit cijfers van de verzekeraars. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

Sinds het begin van de crisis in 2008 is het aantal nieuwe 'speciale risico's', zoals de zwarte lijst officieel omschreven wordt, met de helft gestegen. Het merendeel van hen, 72.700, staat op de lijst omdat ze hun verzekeringspremie niet betaald hebben.

Verzekeringsfederatie Assuralia wijst de economische crisis aan als oorzaak van de stijging. Meer mensen hebben moeite met het betalen van de premies, ook al is een verzekering de afgelopen jaren nauwelijks duurder geworden. (Belga/KVDA)

Een recordaantal van 77.000 Belgen werd in 2012 toegevoegd aan de zwarte lijst van de verzekeraars. Tegenover een jaar eerder is dat een stijging met ruim een vijfde, blijkt uit cijfers van de verzekeraars. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad. Sinds het begin van de crisis in 2008 is het aantal nieuwe 'speciale risico's', zoals de zwarte lijst officieel omschreven wordt, met de helft gestegen. Het merendeel van hen, 72.700, staat op de lijst omdat ze hun verzekeringspremie niet betaald hebben. Verzekeringsfederatie Assuralia wijst de economische crisis aan als oorzaak van de stijging. Meer mensen hebben moeite met het betalen van de premies, ook al is een verzekering de afgelopen jaren nauwelijks duurder geworden. (Belga/KVDA)