De effectenbeurs in Tokio is vrijdag voor de tweede dag op rij lager gesloten. De verwachting dat de Federal Reserve zijn steunprogramma voor de Amerikaanse economie zal afbouwen, bleef zorgen voor voorzichtige beleggers. Daarnaast veroorzaakte een duurdere Japanse yen koersverliezen onder de Japanse exportbedrijven. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,8 procent lager op 13.650,11 punten.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten eveneens overwegend verliezen zien in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index in de middaghandel 0,3 procent lager. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,8 procent en in Seoel, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, zakte de Kospi 0,2 procent.

In China viel de Shanghai Composite Index op. De Chinese graadmeter liet een opmerkelijke koersbeweging zien. De index sprong tijdens de handel van een verlies van bijna 1 procent naar een winst van ruim 5 procent, en zakte daarna weer in. De Chinese beursuitbater heeft een onderzoek ingesteld naar de opvallende koerssprong. (Belga/SD)

De effectenbeurs in Tokio is vrijdag voor de tweede dag op rij lager gesloten. De verwachting dat de Federal Reserve zijn steunprogramma voor de Amerikaanse economie zal afbouwen, bleef zorgen voor voorzichtige beleggers. Daarnaast veroorzaakte een duurdere Japanse yen koersverliezen onder de Japanse exportbedrijven. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,8 procent lager op 13.650,11 punten. De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten eveneens overwegend verliezen zien in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index in de middaghandel 0,3 procent lager. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,8 procent en in Seoel, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, zakte de Kospi 0,2 procent. In China viel de Shanghai Composite Index op. De Chinese graadmeter liet een opmerkelijke koersbeweging zien. De index sprong tijdens de handel van een verlies van bijna 1 procent naar een winst van ruim 5 procent, en zakte daarna weer in. De Chinese beursuitbater heeft een onderzoek ingesteld naar de opvallende koerssprong. (Belga/SD)