De Nikkei kwam uit op 9.620,49 punten. Voor het eerst in drie maanden zakt de index onder de symbolisch belangrijke grens van 10.000 punten.

Het aantal transacties lag ook historisch hoog, met 2,5 maal zoveel transacties als gemiddeld.

Onder meer de verzekeringssector kreeg zware klappen op de beurs. Winst was er dan weer voor de bouwaandelen. Injectie Bank of Japan De Bank of Japan is maandag gestart met het ter beschikking stellen van 7.000 miljard yen (61,4 mia euro) aan de financiële markten, de grootste operatie uit de geschiedenis van de nationale bank.

De Nikkei kwam uit op 9.620,49 punten. Voor het eerst in drie maanden zakt de index onder de symbolisch belangrijke grens van 10.000 punten. Het aantal transacties lag ook historisch hoog, met 2,5 maal zoveel transacties als gemiddeld. Onder meer de verzekeringssector kreeg zware klappen op de beurs. Winst was er dan weer voor de bouwaandelen. Injectie Bank of Japan De Bank of Japan is maandag gestart met het ter beschikking stellen van 7.000 miljard yen (61,4 mia euro) aan de financiële markten, de grootste operatie uit de geschiedenis van de nationale bank.