De Nigeriaanse overheid heeft zonder waarschuwing en met onmiddellijke ingang brandstofsubsidies geschrapt, een maatregel die de benzineprijzen fors de hoogte in zal duwen. Dat melden internationale media.

De vakbonden roepen op tot stakingen en straatprotesten. De bevolking beschouwt de subsidies, die deels werden ontworpen om benzineprijzen op 65 naira (0,30 euro) per liter te houden, als het enige voordeel dat ze geniet van de olierijkdom van Nigeria.

Infrastructuur

Nigeria is Afrika's grootste olieproducent maar door een gebrek aan raffinaderijen en deftige infrastructuur moet het ruwe olie uitvoeren om daarna verwerkte producten zoals benzine weer in te voeren, wat erg duur is.

De Nigeriaanse regering heeft het voorbije jaar naar eigen zeggen meer dan zes miljard euro uitgegeven aan brandstofsubsidies. Ze wil een deel van dat geld nu gebruiken om de gebrekkige infrastructuur in het land te verbeteren.

"Consumenten worden verzekerd van voldoende aanbod van kwaliteitsproducten aan prijzen die competitief en niet-uitbuitend zijn. Er is dus geen reden om paniekaankopen te doen of te hamsteren", luidde het in een mededeling van het Petroleum Products Pricing Regulatory Agency (PPPRA) op nieuwjaarsdag. (KVDA)

De Nigeriaanse overheid heeft zonder waarschuwing en met onmiddellijke ingang brandstofsubsidies geschrapt, een maatregel die de benzineprijzen fors de hoogte in zal duwen. Dat melden internationale media. De vakbonden roepen op tot stakingen en straatprotesten. De bevolking beschouwt de subsidies, die deels werden ontworpen om benzineprijzen op 65 naira (0,30 euro) per liter te houden, als het enige voordeel dat ze geniet van de olierijkdom van Nigeria. Infrastructuur Nigeria is Afrika's grootste olieproducent maar door een gebrek aan raffinaderijen en deftige infrastructuur moet het ruwe olie uitvoeren om daarna verwerkte producten zoals benzine weer in te voeren, wat erg duur is. De Nigeriaanse regering heeft het voorbije jaar naar eigen zeggen meer dan zes miljard euro uitgegeven aan brandstofsubsidies. Ze wil een deel van dat geld nu gebruiken om de gebrekkige infrastructuur in het land te verbeteren. "Consumenten worden verzekerd van voldoende aanbod van kwaliteitsproducten aan prijzen die competitief en niet-uitbuitend zijn. Er is dus geen reden om paniekaankopen te doen of te hamsteren", luidde het in een mededeling van het Petroleum Products Pricing Regulatory Agency (PPPRA) op nieuwjaarsdag. (KVDA)