Eventuele nieuwe steun voor Griekenland komt waarschijnlijk niet in de vorm van een afschrijving van uitstaande schulden. Dat zegt Olli Rehn, eurocommissaris van Monetaire Zaken.

Rehn benadrukte dat de eurolanden bereid zijn de Grieken verder bij te staan, als de Griekse regering zich aan haar financiële doelstellingen houdt. De Finse eurocommissaris wilde niet vooruitlopen op de vraag of Griekenland daadwerkelijk meer hulp nodig heeft, maar als dat zo is, dan komt die hulp waarschijnlijk niet in de vorm van afschrijvingen op schulden.

'Ik denk niet dat we daarop moeten inzetten', stelde Rehn in een debat in het kader van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) . 'Het arsenaal zal eerder bestaan uit de verlenging van looptijden van leningen en lagere rentes.'

Duitsland

Bestuurder Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank (ECB) wees het kwijtschelden van schulden eveneens van de hand. Hij benadrukte ook dat de plicht tot economische hervormingen niet alleen voor landen als Griekenland geldt.

'We kunnen niet alleen naar de crisislanden wijzen, alle landen moeten iets doen. Duitsland ook. Duitsland was 10 jaar geleden nog de zieke man van Europa en dat kan zonder hervormingen over 5 of 6 jaar weer zo zijn.'

Hoop

Klaus Regling, het eveneens Duitse hoofd van het Europese reddingsfonds ESM, stemde daarmee in.

'We moeten niet vergeten dat economische ontwikkelingen in cycli gaan. Landen die een tijd succesvol zijn, raken achterop als ze zich niet aanpassen, terwijl andere landen het verschil inlopen. Daarom heb ik goede hoop voor Zuid-Europa.' (Belga/KVDA)

Eventuele nieuwe steun voor Griekenland komt waarschijnlijk niet in de vorm van een afschrijving van uitstaande schulden. Dat zegt Olli Rehn, eurocommissaris van Monetaire Zaken. Rehn benadrukte dat de eurolanden bereid zijn de Grieken verder bij te staan, als de Griekse regering zich aan haar financiële doelstellingen houdt. De Finse eurocommissaris wilde niet vooruitlopen op de vraag of Griekenland daadwerkelijk meer hulp nodig heeft, maar als dat zo is, dan komt die hulp waarschijnlijk niet in de vorm van afschrijvingen op schulden. 'Ik denk niet dat we daarop moeten inzetten', stelde Rehn in een debat in het kader van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) . 'Het arsenaal zal eerder bestaan uit de verlenging van looptijden van leningen en lagere rentes.' Duitsland Bestuurder Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank (ECB) wees het kwijtschelden van schulden eveneens van de hand. Hij benadrukte ook dat de plicht tot economische hervormingen niet alleen voor landen als Griekenland geldt. 'We kunnen niet alleen naar de crisislanden wijzen, alle landen moeten iets doen. Duitsland ook. Duitsland was 10 jaar geleden nog de zieke man van Europa en dat kan zonder hervormingen over 5 of 6 jaar weer zo zijn.' Hoop Klaus Regling, het eveneens Duitse hoofd van het Europese reddingsfonds ESM, stemde daarmee in. 'We moeten niet vergeten dat economische ontwikkelingen in cycli gaan. Landen die een tijd succesvol zijn, raken achterop als ze zich niet aanpassen, terwijl andere landen het verschil inlopen. Daarom heb ik goede hoop voor Zuid-Europa.' (Belga/KVDA)