Ditmaal kunnen beleggers enkel intekenen op een bon met vervaldatum over 8 jaar. Bij de recentste uitgiften werden telkens staatsbons met verschillende looptijden aangeboden.

De Belgische staasbon heeft de laatste tijd fors aan populariteit ingeboet. Ooit bracht de zogenaamde 'Leterme-staatsbon' 5,7 miljard euro in het laatje, maar een dergelijk bedrag bleef bij de uitgiftes van dit jaar ver weg. Bij een uitgifte in juni bedroeg de opbrengst slechts 46 miljoen euro, en in maart 59 miljoen euro.

Aangezien de rente intussen fors gezakt is, blijkt de staatsbon voor particuliere beleggers vandaag namelijk veel minder interessant. Begin dit jaar hoopte de schatkist nog ruim 6 miljard euro op te halen via de staatsbons, maar die verwachting werd later neerwaarts bijgesteld naar een half miljard.

"Gezien de huidige marktomstandigheden" zal op 4 september maar één staatsbon aan het publiek aangeboden worden, meldt het Agentschap van de Schuld woensdag. De rentevoet op de bon met een looptijd van acht jaar zal op 22 augustus worden vastgesteld. De inschrijvingsperiode loopt vanaf vrijdag 24 augustus tot en met maandag 3 september, met betaling op dinsdag 4 september. (Belga/BO)

Ditmaal kunnen beleggers enkel intekenen op een bon met vervaldatum over 8 jaar. Bij de recentste uitgiften werden telkens staatsbons met verschillende looptijden aangeboden. De Belgische staasbon heeft de laatste tijd fors aan populariteit ingeboet. Ooit bracht de zogenaamde 'Leterme-staatsbon' 5,7 miljard euro in het laatje, maar een dergelijk bedrag bleef bij de uitgiftes van dit jaar ver weg. Bij een uitgifte in juni bedroeg de opbrengst slechts 46 miljoen euro, en in maart 59 miljoen euro. Aangezien de rente intussen fors gezakt is, blijkt de staatsbon voor particuliere beleggers vandaag namelijk veel minder interessant. Begin dit jaar hoopte de schatkist nog ruim 6 miljard euro op te halen via de staatsbons, maar die verwachting werd later neerwaarts bijgesteld naar een half miljard. "Gezien de huidige marktomstandigheden" zal op 4 september maar één staatsbon aan het publiek aangeboden worden, meldt het Agentschap van de Schuld woensdag. De rentevoet op de bon met een looptijd van acht jaar zal op 22 augustus worden vastgesteld. De inschrijvingsperiode loopt vanaf vrijdag 24 augustus tot en met maandag 3 september, met betaling op dinsdag 4 september. (Belga/BO)