Op de eerste inschrijvingsdag voor de nieuwe staatsbons noteert het Agentschap van de Schuld een opbrengst van 7,983 miljoen euro. Dat bedrag ligt aanzienlijk lager dan de 191 miljoen die in november 2011 op de eerste dag werd opgehaald. De mindere opbrengst is niet verwonderlijk, aangezien de beloofde rente ditmaal veel lager ligt.

Bij de nieuwe uitgifte werd voor 3.310.100 euro staatsbons op vijf jaar - tegen een rente van 2,35 procent - verkocht. Bij de vorige uitgifte bedroeg de rente nog 4 procent. Staatsbons met een looptijd van acht jaar brengen dit jaar de eerste dag 4.673.600 euro op tegen een rente van 3,10 procent. Vorig jaar kon de particuliere belegger rekenen op een brutorendement van 4,2 procent.

Bij de succesvolle veiling van eind vorig jaar kochten de Belgen in totaal voor 5,7 miljard euro staatsbons. Behalve de hogere rente waarop de particuliere belegger kon rekenen, moest toen slechts 15 procent roerende voorheffing op het brutorendement worden betaald. Dit jaar is dat 21 procent. De staatsbons kunnen nog worden gekocht tot en met 2 maart. (Belga/BO)

Op de eerste inschrijvingsdag voor de nieuwe staatsbons noteert het Agentschap van de Schuld een opbrengst van 7,983 miljoen euro. Dat bedrag ligt aanzienlijk lager dan de 191 miljoen die in november 2011 op de eerste dag werd opgehaald. De mindere opbrengst is niet verwonderlijk, aangezien de beloofde rente ditmaal veel lager ligt.Bij de nieuwe uitgifte werd voor 3.310.100 euro staatsbons op vijf jaar - tegen een rente van 2,35 procent - verkocht. Bij de vorige uitgifte bedroeg de rente nog 4 procent. Staatsbons met een looptijd van acht jaar brengen dit jaar de eerste dag 4.673.600 euro op tegen een rente van 3,10 procent. Vorig jaar kon de particuliere belegger rekenen op een brutorendement van 4,2 procent.Bij de succesvolle veiling van eind vorig jaar kochten de Belgen in totaal voor 5,7 miljard euro staatsbons. Behalve de hogere rente waarop de particuliere belegger kon rekenen, moest toen slechts 15 procent roerende voorheffing op het brutorendement worden betaald. Dit jaar is dat 21 procent. De staatsbons kunnen nog worden gekocht tot en met 2 maart. (Belga/BO)