Het gaat om een draconische hervorming. Zo zullen Grieken die hun kinderen naar een privéschool sturen of een luxewagen, een yacht of een villa met zwembad bezitten, meer belastingen moeten betalen.

Daarnaast wordt ook de rijke Grieks-orthodoxe Kerk geviseerd. De bisschoppen daarvan zitten mee in de raad van bestuur van de grootste bank van Griekenland. De Kerk is ook één van de grootste vastgoedeigenaars van Griekenland.

Daarom vraagt de overheid nu om "net als de man in de straat een bijdrage te leveren". Zo zouden de inkomsten uit vastgoed van de Kerk voortaan worden belast aan 20 procent.

Het gaat om een draconische hervorming. Zo zullen Grieken die hun kinderen naar een privéschool sturen of een luxewagen, een yacht of een villa met zwembad bezitten, meer belastingen moeten betalen. Daarnaast wordt ook de rijke Grieks-orthodoxe Kerk geviseerd. De bisschoppen daarvan zitten mee in de raad van bestuur van de grootste bank van Griekenland. De Kerk is ook één van de grootste vastgoedeigenaars van Griekenland. Daarom vraagt de overheid nu om "net als de man in de straat een bijdrage te leveren". Zo zouden de inkomsten uit vastgoed van de Kerk voortaan worden belast aan 20 procent.