Belfius Insurance lanceert in het najaar een nieuw type beleggingsverzekering die de Belgische economie, en dan met name de kmo's, moet ondersteunen.

De zogenaamde tak 44 beleggingsverzekering koppelt een tak 21 support (kapitaalsgarantie) aan een tak 23 support (investeringsfondsen). Dinsdag werd een tak 44 gelanceerd met een focus op gerenommeerde fondsen, in het najaar volgt de tak 44 met focus op de Belgische economie.

Groeiende spaarboekjes

Belfius Insurance wil met de beleggingsverzekering naar eigen zeggen 'het spaargeld van de Belgen mobiliseren om de economie te financieren'. Momenteel staat op de spaarboekjes 243 miljard euro, waar dat in 2008 nog 150 miljard was. 'Het probleem is echter dat dit spaargeld niet evenwichtig verdeeld is, noch tussen korte termijn en lange termijn, noch wat de keuze van de spaarproducten betreft', zo stelt het bedrijf.

Het spaargeld heroriënteren naar de verzekeringssector zou de Belgische economie volgens Belfius Insurance 13 miljard euro extra aan investeringen op lange termijn kunnen opleveren, het equivalent van 3,5 procent van het bbp.

Tegen eind 2014 wil Belfius Insurance tussen 700 miljoen en 1 miljard euro ophalen met het concept tak 44. (Belga/KVDA)

Belfius Insurance lanceert in het najaar een nieuw type beleggingsverzekering die de Belgische economie, en dan met name de kmo's, moet ondersteunen. De zogenaamde tak 44 beleggingsverzekering koppelt een tak 21 support (kapitaalsgarantie) aan een tak 23 support (investeringsfondsen). Dinsdag werd een tak 44 gelanceerd met een focus op gerenommeerde fondsen, in het najaar volgt de tak 44 met focus op de Belgische economie. Groeiende spaarboekjes Belfius Insurance wil met de beleggingsverzekering naar eigen zeggen 'het spaargeld van de Belgen mobiliseren om de economie te financieren'. Momenteel staat op de spaarboekjes 243 miljard euro, waar dat in 2008 nog 150 miljard was. 'Het probleem is echter dat dit spaargeld niet evenwichtig verdeeld is, noch tussen korte termijn en lange termijn, noch wat de keuze van de spaarproducten betreft', zo stelt het bedrijf. Het spaargeld heroriënteren naar de verzekeringssector zou de Belgische economie volgens Belfius Insurance 13 miljard euro extra aan investeringen op lange termijn kunnen opleveren, het equivalent van 3,5 procent van het bbp. Tegen eind 2014 wil Belfius Insurance tussen 700 miljoen en 1 miljard euro ophalen met het concept tak 44. (Belga/KVDA)