Het schadebedrag ligt fors lager dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar (190 miljard dollar), meldt de Duitse herverzekeraar Munich Re.

Rustig orkaanseizoen

De lagere schade komt volgens het bedrijf vooral door het rustige orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan en het uitblijven van zeer ernstige rampen.

De grootste kostenpost was de tropische orkaan Hudhud in India die voor 7 miljard dollar aan schade aanrichtte.

Bij in totaal 980 natuurrampen kwamen in 2014 circa 7.700 mensen om het leven. Daarmee ligt het aantal doden aanzienlijk lager dan in 2013, toen 21.000 mensen het leven lieten door natuurrampen. (Belga/NS)

Het schadebedrag ligt fors lager dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar (190 miljard dollar), meldt de Duitse herverzekeraar Munich Re. De lagere schade komt volgens het bedrijf vooral door het rustige orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan en het uitblijven van zeer ernstige rampen. De grootste kostenpost was de tropische orkaan Hudhud in India die voor 7 miljard dollar aan schade aanrichtte. Bij in totaal 980 natuurrampen kwamen in 2014 circa 7.700 mensen om het leven. Daarmee ligt het aantal doden aanzienlijk lager dan in 2013, toen 21.000 mensen het leven lieten door natuurrampen. (Belga/NS)