Moody's maakt dinsdag bekend dat de eerdere prognoses voor de olieprijzen neerwaarts worden bijgesteld, wat te maken heeft met de dreiging van een langdurig overaanbod.

Moody's Investors Service gaat de prijsprognoses 'aanzienlijk verlagen' voor ruwe Brent-olie en de Amerikaanse variant West Texas Intermediate (WTI); een gevolg van de overproductie door de wereldwijde olieproducenten.

Concreet verlaagt Moody's de prognose voor 2016 voor ruwe Brent-olie, de internationale benchmark, van 53 dollar tot 43 dollar per vat. Voor West Texas Intermediate (WTI), de Noord-Amerikaanse benchmark, zakt de prognose van 48 tot 40 dollar per vat.

Verwacht wordt dat de prijzen zowel voor Brent als voor WTI in 2017 en 2018 met 5 dollar per vat zullen stijgen.

In ieder geval wijken de bijgestelde prognoses van vandaag ver af van de huidige prijzen op de markten. Vandaag dinsdag, noteerde de handel voor WTI op 36,22 dollar per vat, en op 37,75 dollar voor een vat Brent-olie.

Olieprijzen lijden vandaag de dag onder een overvloed van het wereldwijde aanbod, wat vooral veroorzaakt wordt door een recordproductie van de OPEC-landen.

Hoewel de olieprijs sinds de piek van 114 dollar per vat in juni vorig jaar gekelderd is tot het huidige lage peil, heeft de OPEC herhaaldelijk geweigerd om de productie aan banden te leggen. De OPEC behoudt liever zijn marktaandeel om de concurrentie van de producenten van schalieolie in de VS af te blokken. Die laatsten hebben af te rekenen met hogere productiekosten.

(BO)

Moody's maakt dinsdag bekend dat de eerdere prognoses voor de olieprijzen neerwaarts worden bijgesteld, wat te maken heeft met de dreiging van een langdurig overaanbod.Moody's Investors Service gaat de prijsprognoses 'aanzienlijk verlagen' voor ruwe Brent-olie en de Amerikaanse variant West Texas Intermediate (WTI); een gevolg van de overproductie door de wereldwijde olieproducenten.Concreet verlaagt Moody's de prognose voor 2016 voor ruwe Brent-olie, de internationale benchmark, van 53 dollar tot 43 dollar per vat. Voor West Texas Intermediate (WTI), de Noord-Amerikaanse benchmark, zakt de prognose van 48 tot 40 dollar per vat. Verwacht wordt dat de prijzen zowel voor Brent als voor WTI in 2017 en 2018 met 5 dollar per vat zullen stijgen.In ieder geval wijken de bijgestelde prognoses van vandaag ver af van de huidige prijzen op de markten. Vandaag dinsdag, noteerde de handel voor WTI op 36,22 dollar per vat, en op 37,75 dollar voor een vat Brent-olie. Olieprijzen lijden vandaag de dag onder een overvloed van het wereldwijde aanbod, wat vooral veroorzaakt wordt door een recordproductie van de OPEC-landen.Hoewel de olieprijs sinds de piek van 114 dollar per vat in juni vorig jaar gekelderd is tot het huidige lage peil, heeft de OPEC herhaaldelijk geweigerd om de productie aan banden te leggen. De OPEC behoudt liever zijn marktaandeel om de concurrentie van de producenten van schalieolie in de VS af te blokken. Die laatsten hebben af te rekenen met hogere productiekosten.(BO)