Onder de landen met de beste score bevinden zich bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. "De recente ontwikkelingen in Spanje en Griekenland zouden kunnen leiden tot maatregelen voor de rating van vele landen uit de eurozone", luidt het in een mededeling.

Griekenland

Vooral een Griekse exit uit de muntunie zou de rating van de eurolanden onder druk zetten. Moody's vreest voor omvangrijke verliezen op Grieks staatspapier in dat scenario.

Vooral de zwakkere broertjes zouden bedreigd zijn bij een 'Grexit': Cyprus (Ba1 rating), Portugal (Ba3), Ierland (Ba1), Italië (A3) en Spanje (A3). Maar als Griekenland uit de euro zou stappen, zal Moody's "de rating van alle landen uit de eurozone bekijken, inclusief de landen met Aaa-rating".

Naast Frankrijk en Duitsland hebben ook Oostenrijk, Finland, Luxemburg en Nederland de hoogste kredietscore bij de redietbeoordelaar.

Spanje

De financiële perikelen in Spanje acht Moody's van een andere orde. "Het bankprobleem van Spanje is grotendeels specifiek en zou geen grote bron van besmetting zijn voor de andere eurolanden, Italië uitgezonderd", omdat dat land zelf "meer en meer afhangt van de Europese Centrale Bank voor de financiering van haar banken" (Belga/TV)

Onder de landen met de beste score bevinden zich bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. "De recente ontwikkelingen in Spanje en Griekenland zouden kunnen leiden tot maatregelen voor de rating van vele landen uit de eurozone", luidt het in een mededeling.Griekenland Vooral een Griekse exit uit de muntunie zou de rating van de eurolanden onder druk zetten. Moody's vreest voor omvangrijke verliezen op Grieks staatspapier in dat scenario. Vooral de zwakkere broertjes zouden bedreigd zijn bij een 'Grexit': Cyprus (Ba1 rating), Portugal (Ba3), Ierland (Ba1), Italië (A3) en Spanje (A3). Maar als Griekenland uit de euro zou stappen, zal Moody's "de rating van alle landen uit de eurozone bekijken, inclusief de landen met Aaa-rating". Naast Frankrijk en Duitsland hebben ook Oostenrijk, Finland, Luxemburg en Nederland de hoogste kredietscore bij de redietbeoordelaar.Spanje De financiële perikelen in Spanje acht Moody's van een andere orde. "Het bankprobleem van Spanje is grotendeels specifiek en zou geen grote bron van besmetting zijn voor de andere eurolanden, Italië uitgezonderd", omdat dat land zelf "meer en meer afhangt van de Europese Centrale Bank voor de financiering van haar banken" (Belga/TV)