Daags tevoren verlaagde Moody's al de vooruitzichten van Duitsland, Luxemburg en Nederland -- drie tot voor kort onaantastbare gewaande eurolanden.

Ratingverlaging mogelijk

De verlaging van de outlook betekent dat Moody's de toprating van het EFSF aan een kritisch onderzoek zal ondewerpen. Een ratingverlaging is in de toekomst niet uitgesloten.

Moody's nam de beslissing omwille van "de recente wijzigingen" van de outlook die het doorvoerde voor de rating van staatspapier van "landen die garant staan voor het EFSF", luidt het in een mededeling.

Het EFSF is een tijdelijk stabiliteitsmnechanisme om de eurocrisis te bestrijden. Na het Europese begrotingsapct dat recent werd goedgekeurd, zal het vervangen wordn door het Europess Stabiliteitsfonds (ESF). (Belga/TV)

Daags tevoren verlaagde Moody's al de vooruitzichten van Duitsland, Luxemburg en Nederland -- drie tot voor kort onaantastbare gewaande eurolanden.Ratingverlaging mogelijk De verlaging van de outlook betekent dat Moody's de toprating van het EFSF aan een kritisch onderzoek zal ondewerpen. Een ratingverlaging is in de toekomst niet uitgesloten. Moody's nam de beslissing omwille van "de recente wijzigingen" van de outlook die het doorvoerde voor de rating van staatspapier van "landen die garant staan voor het EFSF", luidt het in een mededeling. Het EFSF is een tijdelijk stabiliteitsmnechanisme om de eurocrisis te bestrijden. Na het Europese begrotingsapct dat recent werd goedgekeurd, zal het vervangen wordn door het Europess Stabiliteitsfonds (ESF). (Belga/TV)