Kredietbeoordelaar Moody's heeft de rating van de Franse banken Société Générale en Crédit Agricole verlaagd wegens hun blootstelling aan de Griekse schuldencrisis. De kredietwaardigheid van Crédit Agricole is gezakt van Aa1 naar Aa2, die van Société Générale van Aa2 naar Aa3. Er deden al enkele dagen geruchten de ronde over een nakende afwaardering.

BNP Paribas blijft voorlopig gespaard van een ratingverlaging, maar Moody's blijft de bank wel in de gaten houden.

Maatregelen

Het aandeel van BNP Paribas verloor gisteren aanvankelijk nog ruim 10 procent op de Parijse beurs, onder invloed van geruchten dat de bank in de problemen zit. Uiteindelijk eindigde ze wel positief.

Vandaag kondigde BNP Paribas een reeks maatregelen aan om zijn kapitaal en financieringscapaciteit te versterken, in de hoop de druk op het aandeel te verlagen. De bank wil met name zijn tier 1-kapitaalratio tegen begin 2013 op 9 procent brengen en zal voor 70 miljard euro aan risicovolle bezittingen verkopen. (Belga/KVDA)

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de rating van de Franse banken Société Générale en Crédit Agricole verlaagd wegens hun blootstelling aan de Griekse schuldencrisis. De kredietwaardigheid van Crédit Agricole is gezakt van Aa1 naar Aa2, die van Société Générale van Aa2 naar Aa3. Er deden al enkele dagen geruchten de ronde over een nakende afwaardering. BNP Paribas blijft voorlopig gespaard van een ratingverlaging, maar Moody's blijft de bank wel in de gaten houden. Maatregelen Het aandeel van BNP Paribas verloor gisteren aanvankelijk nog ruim 10 procent op de Parijse beurs, onder invloed van geruchten dat de bank in de problemen zit. Uiteindelijk eindigde ze wel positief. Vandaag kondigde BNP Paribas een reeks maatregelen aan om zijn kapitaal en financieringscapaciteit te versterken, in de hoop de druk op het aandeel te verlagen. De bank wil met name zijn tier 1-kapitaalratio tegen begin 2013 op 9 procent brengen en zal voor 70 miljard euro aan risicovolle bezittingen verkopen. (Belga/KVDA)