De ratings van de Spaanse banken worden met één à vier niveau's verlaagd. De maatregel komt er door de verzwakte financiële positie van de Spaanse overheid, zo luidde het.

Spanje vroeg maandag officieel noodsteun aan bij de EU. Dat bedrag kan tot 160 miljard euro oplopen. Of dat geld geleend wordt aan de Spaanse staat of rechtstreeks aan de banken, is nog niet duidelijk.

Slabakkend vastgoed
Eerder deze maand verlaagde Moody's ook de kredietscore van Spanje zelf. Voor de Spaanse overheid wordt het dus moeilijker om zijn financiële sector te steunen, zegt Moody's.

Daarnaast verwijst de kredietbeoordelaar naar de slabakkende vastgoedmarkt in Spanje, die de banken kwetsbaar houdt.

Wanbetaling
Een lagere "rating" betekent dat het land of de financiële instelling een hogere vergoeding zal moeten betalen om geld te lenen, omdat men het risico op wanbetaling groter acht. (Belga/TV)

De ratings van de Spaanse banken worden met één à vier niveau's verlaagd. De maatregel komt er door de verzwakte financiële positie van de Spaanse overheid, zo luidde het. Spanje vroeg maandag officieel noodsteun aan bij de EU. Dat bedrag kan tot 160 miljard euro oplopen. Of dat geld geleend wordt aan de Spaanse staat of rechtstreeks aan de banken, is nog niet duidelijk. Slabakkend vastgoed Eerder deze maand verlaagde Moody's ook de kredietscore van Spanje zelf. Voor de Spaanse overheid wordt het dus moeilijker om zijn financiële sector te steunen, zegt Moody's. Daarnaast verwijst de kredietbeoordelaar naar de slabakkende vastgoedmarkt in Spanje, die de banken kwetsbaar houdt.Wanbetaling Een lagere "rating" betekent dat het land of de financiële instelling een hogere vergoeding zal moeten betalen om geld te lenen, omdat men het risico op wanbetaling groter acht. (Belga/TV)