Door de opwaardering draagt Ierland niet langer de junk-status, maar wordt het opnieuw als investeringswaardig beschouwd. De rating van Ierland werd verhoogd van Ba1 naar Baa3, met positieve vooruitzichten. Moody's wijst op de versnellende Ierse economie en de inspanningen die zijn gebeurd om de begroting te saneren, waardoor de schuldgraad van Ierland is verlaagd.

Ierland heeft in december het hulpprogramma van Europa en het IMF verlaten. Het land moest in 2010 aankloppen bij Europa voor financiële steun. De kosten om de banken te redden duwden het land immers naar de financiële afgrond.

Vorige week haalde het land al met succes geld op op de financiële markten, aan de laagste tienjaarsrente in meer dan dertien jaar. (Belga/TV)

Door de opwaardering draagt Ierland niet langer de junk-status, maar wordt het opnieuw als investeringswaardig beschouwd. De rating van Ierland werd verhoogd van Ba1 naar Baa3, met positieve vooruitzichten. Moody's wijst op de versnellende Ierse economie en de inspanningen die zijn gebeurd om de begroting te saneren, waardoor de schuldgraad van Ierland is verlaagd. Ierland heeft in december het hulpprogramma van Europa en het IMF verlaten. Het land moest in 2010 aankloppen bij Europa voor financiële steun. De kosten om de banken te redden duwden het land immers naar de financiële afgrond. Vorige week haalde het land al met succes geld op op de financiële markten, aan de laagste tienjaarsrente in meer dan dertien jaar. (Belga/TV)