Moody's begint zich meer bepaald zorgen te maken over de economische groei van Portugal, als gevolg van de zwakke binnenlandse vraag. Die situatie wordt nog uitvergroot door het strenge begrotingsbeleid, luidt het.

Moody's wijst ook op de hoge kosten voor Portugal om zich te herfinancieren. De solvabiliteit van Portugal staat niet ter discussie, aldus de kredietbeoordelaar.

Eerder verlaagde het ratingagentschap al de kredietwaardigheid van Ierland met vijf stappen. Een beoordeling van een ratingagentschap blijft niet zonder gevolgen, want hoe slechter kredietbeoordelaars bedrijven, banken of landen beoordelen, hoe moeilijker het voor hen wordt om zich te financieren.

Moody's begint zich meer bepaald zorgen te maken over de economische groei van Portugal, als gevolg van de zwakke binnenlandse vraag. Die situatie wordt nog uitvergroot door het strenge begrotingsbeleid, luidt het. Moody's wijst ook op de hoge kosten voor Portugal om zich te herfinancieren. De solvabiliteit van Portugal staat niet ter discussie, aldus de kredietbeoordelaar. Eerder verlaagde het ratingagentschap al de kredietwaardigheid van Ierland met vijf stappen. Een beoordeling van een ratingagentschap blijft niet zonder gevolgen, want hoe slechter kredietbeoordelaars bedrijven, banken of landen beoordelen, hoe moeilijker het voor hen wordt om zich te financieren.