Moody's geeft de Grieken maandag ook nog een negatieve outlook mee, waardoor verdere ratingverlagingen meer dan waarschijnlijk zijn.

Moody's beschouwt de ratingverlaging als een gevolg van de "zeer ambitieuze" doelstellingen van de Griekse overheid om de begroting in evenwicht te krijgen en structurele hervormingen door te voeren. Beide doelstellingen dienen om de schuldenstroom af te remmen, maar houden volgens het ratingagentschap aanzienlijke risico's in. Daar komt nog bij dat het land te weinig inkomsten telt.

Een B1-rating wordt toegekend aan landen die een kleine garantie bieden op de terugbetaling van schulden op lange termijn. Volgens het ratingagentschap is de kans namelijk erg groot dat de schuld na 2013 moet worden geherstructureerd door de extra voorwaarden die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese partners Griekenland zouden opleggen in ruil voor een nieuwe financieringsronde.

In een reactie liet het Grieks ministerie van Financiën weten dat Moody's onvoldoende aandacht heeft besteed aan de begrotingsinspanningen die het land geleverd heeft. Het begrotingstekort werd door de regering-Papandreou in 2010 met 6 procent teruggebracht van 15,4 tot 9,4 procent.

Moody's geeft de Grieken maandag ook nog een negatieve outlook mee, waardoor verdere ratingverlagingen meer dan waarschijnlijk zijn. Moody's beschouwt de ratingverlaging als een gevolg van de "zeer ambitieuze" doelstellingen van de Griekse overheid om de begroting in evenwicht te krijgen en structurele hervormingen door te voeren. Beide doelstellingen dienen om de schuldenstroom af te remmen, maar houden volgens het ratingagentschap aanzienlijke risico's in. Daar komt nog bij dat het land te weinig inkomsten telt.Een B1-rating wordt toegekend aan landen die een kleine garantie bieden op de terugbetaling van schulden op lange termijn. Volgens het ratingagentschap is de kans namelijk erg groot dat de schuld na 2013 moet worden geherstructureerd door de extra voorwaarden die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese partners Griekenland zouden opleggen in ruil voor een nieuwe financieringsronde.In een reactie liet het Grieks ministerie van Financiën weten dat Moody's onvoldoende aandacht heeft besteed aan de begrotingsinspanningen die het land geleverd heeft. Het begrotingstekort werd door de regering-Papandreou in 2010 met 6 procent teruggebracht van 15,4 tot 9,4 procent.