Maandagavond werd de rating van het land zelf al neerwaarts bijgesteld tot 'rommelniveau' of 'junk'. Dat gebeurde omdat Moody's eraan twijfelt of het land in staat is om zijn schulden terug te betalen.

De ratingverlaging dinsdag werd toegepast voor de Nationale Bank van Griekenland, EFG Eurobank, Alpha Bank, Landbouwbank, Emporiki en de Generale Bank van Griekenland.

"De daling van de rating van de regering heeft Moody's ertoe aangezet om ook de capaciteit van de Griekse regering om het bancaire systeem te ondersteunen, naar beneden te herzien", luidt het.

De ratingverlaging maandag kreeg kritiek van Athene zelf, maar ook vanuit Europese kringen. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurogroep, bestempelde de beslissing als "irrationeel".

Maandagavond werd de rating van het land zelf al neerwaarts bijgesteld tot 'rommelniveau' of 'junk'. Dat gebeurde omdat Moody's eraan twijfelt of het land in staat is om zijn schulden terug te betalen. De ratingverlaging dinsdag werd toegepast voor de Nationale Bank van Griekenland, EFG Eurobank, Alpha Bank, Landbouwbank, Emporiki en de Generale Bank van Griekenland. "De daling van de rating van de regering heeft Moody's ertoe aangezet om ook de capaciteit van de Griekse regering om het bancaire systeem te ondersteunen, naar beneden te herzien", luidt het. De ratingverlaging maandag kreeg kritiek van Athene zelf, maar ook vanuit Europese kringen. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurogroep, bestempelde de beslissing als "irrationeel".