Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van interne ramingen van de Spaanse centrale bank.

Uit recente data blijkt dat Spaanse banken meer dan 200 miljard euro aan uitstaande leningen hebben 'doorgerold' (verlengd). Het was bij deze overwegend zakelijke kredieten al voordat de einddatum was bereikt duidelijk dat ze niet tijdig en volledig zouden worden afgelost.

Volgens de Spaanse centrale bank zijn de risico's van dit verschijnsel niet helemaal verwerkt in de bankbalansen. De bank voert dan ook druk uit op de financiële sector. In september worden strengere regels van kracht. (Belga/TV)

Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van interne ramingen van de Spaanse centrale bank. Uit recente data blijkt dat Spaanse banken meer dan 200 miljard euro aan uitstaande leningen hebben 'doorgerold' (verlengd). Het was bij deze overwegend zakelijke kredieten al voordat de einddatum was bereikt duidelijk dat ze niet tijdig en volledig zouden worden afgelost. Volgens de Spaanse centrale bank zijn de risico's van dit verschijnsel niet helemaal verwerkt in de bankbalansen. De bank voert dan ook druk uit op de financiële sector. In september worden strengere regels van kracht. (Belga/TV)