Het aantal Amerikanen dat in de eerste week van augustus voor het eerst een aanvraag tot werkloosheidsuitkering indiende, daalde met 6.000 tot 361.000. Dat is 1,6 procent minder dan een week voordien, toen er een toename met 2 procent genoteerd werd bij de nieuwe aanvragen. Analisten hielden rekening met een stijging van het aantal aanvragen tot 370.000.

Dat er minder ontslagen vallen, zou kunnen betekenen dat werkgevers genoeg economische vraag zien om hun werknemers in dienst te houden. Mogelijk een signaal - maar geen zekerheid - dat de motor van de grootste economie ter wereld op toerental komt.

Enig optimisme is alvast gepast volgens Joel Naroff, analist en voorzitter van Naroff Economic Advisors. "De arbeidsmarkt herstelt traag maar gestaag, ondanks de groeiende onzekerheid door de Europese schuldencrisis en de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen", aldus de analist . Naroff ziet geen reden waarom een toename van het aantal jobs de komende maanden niet herhaald kan worden.

Volgens het banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Werk werden er in juli meer jobs gecreëerd dan verwacht, maar nam de werkloosheidsgraad wel toe. (Bloomberg/BO)

Het aantal Amerikanen dat in de eerste week van augustus voor het eerst een aanvraag tot werkloosheidsuitkering indiende, daalde met 6.000 tot 361.000. Dat is 1,6 procent minder dan een week voordien, toen er een toename met 2 procent genoteerd werd bij de nieuwe aanvragen. Analisten hielden rekening met een stijging van het aantal aanvragen tot 370.000. Dat er minder ontslagen vallen, zou kunnen betekenen dat werkgevers genoeg economische vraag zien om hun werknemers in dienst te houden. Mogelijk een signaal - maar geen zekerheid - dat de motor van de grootste economie ter wereld op toerental komt. Enig optimisme is alvast gepast volgens Joel Naroff, analist en voorzitter van Naroff Economic Advisors. "De arbeidsmarkt herstelt traag maar gestaag, ondanks de groeiende onzekerheid door de Europese schuldencrisis en de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen", aldus de analist . Naroff ziet geen reden waarom een toename van het aantal jobs de komende maanden niet herhaald kan worden.Volgens het banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Werk werden er in juli meer jobs gecreëerd dan verwacht, maar nam de werkloosheidsgraad wel toe. (Bloomberg/BO)