De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Italiaanse premier Mario Monti hebben bevestigd dat ze al het mogelijke zullen doen om de eurozone te beschermen.

De twee regeringsleiders doen die belofte in een gezamenlijke mededeling na een telefonisch onderhoud. Ze sluiten zich daarmee aan bij de Franse president François Hollande en de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), de Italiaan Mario Draghi.

Draghi beloofde eerder deze week "alles in het werk te stellen om de euro te behouden". Dat zou erop kunnen wijzen dat de ECB gaat ingrijpen op de obligatiemarkten wanneer de hoge rente op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties het voortbestaan van de monetaire unie in het gedrang brengt. Dat leek de afgelopen dagen het geval te zijn toen de tienjaarsrente op Italiaans en Spaans staatspapier boven de gevarengrens van respectievelijk 6 en 7 procent piekte. (Belga/KVDA)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Italiaanse premier Mario Monti hebben bevestigd dat ze al het mogelijke zullen doen om de eurozone te beschermen. De twee regeringsleiders doen die belofte in een gezamenlijke mededeling na een telefonisch onderhoud. Ze sluiten zich daarmee aan bij de Franse president François Hollande en de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), de Italiaan Mario Draghi. Draghi beloofde eerder deze week "alles in het werk te stellen om de euro te behouden". Dat zou erop kunnen wijzen dat de ECB gaat ingrijpen op de obligatiemarkten wanneer de hoge rente op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties het voortbestaan van de monetaire unie in het gedrang brengt. Dat leek de afgelopen dagen het geval te zijn toen de tienjaarsrente op Italiaans en Spaans staatspapier boven de gevarengrens van respectievelijk 6 en 7 procent piekte. (Belga/KVDA)