Uit een peiling voor de omroep DeutschlandTrend bij 1.503 personen blijkt dat 50 procent van de Duitsers de aankoop van obligaties door de ECB verwerpt. Een minderheid, 13 procent, is evenwel voorstander van het plan, terwijl 36 procent meent niet te kunnen oordelen.

De peiling werd uitgevoerd vóór de recente aankondigingen van de ECB om onbegrensd obligaties van noodlijdende landen in de eurozone aan te kopen.

Op 12 september spreekt het Duitse grondwettelijke hof zich uit over de verenigbaarheid van het ESM-verdrag met de Duitse wetgeving, naar aanleiding van enkele klachten die de geboorte van het ESM proberen te verhinderen. Uit een enquête bij 1.004 Duitsers door YouGov blijkt dat meer dan de helft de klachten gegrond vindt. Slechts 25 procent wenst dat de hoogste gerechtelijke instantie in Duitsland de klachten verwerpt.

Het permanente ESM moet het tijdelijke Europese noodfonds EFSF aflossen. Normaal gezien was dat begin juli al het geval, maar de geboorte hangt nu af van de uitspraak van het Duitse grondwettelijke hof.

De Griekse situatie wekt ook vijandigheid op bij de bevraagde Duitsers. Zo zou een 'grexit' door 42 procent van de bevraagden toegejuicht worden, terwijl 30 procent het als een slechte zaak zou beschouwen, aldus nog YouGov. (AFP/DPA/KVDA)

Uit een peiling voor de omroep DeutschlandTrend bij 1.503 personen blijkt dat 50 procent van de Duitsers de aankoop van obligaties door de ECB verwerpt. Een minderheid, 13 procent, is evenwel voorstander van het plan, terwijl 36 procent meent niet te kunnen oordelen. De peiling werd uitgevoerd vóór de recente aankondigingen van de ECB om onbegrensd obligaties van noodlijdende landen in de eurozone aan te kopen. Op 12 september spreekt het Duitse grondwettelijke hof zich uit over de verenigbaarheid van het ESM-verdrag met de Duitse wetgeving, naar aanleiding van enkele klachten die de geboorte van het ESM proberen te verhinderen. Uit een enquête bij 1.004 Duitsers door YouGov blijkt dat meer dan de helft de klachten gegrond vindt. Slechts 25 procent wenst dat de hoogste gerechtelijke instantie in Duitsland de klachten verwerpt. Het permanente ESM moet het tijdelijke Europese noodfonds EFSF aflossen. Normaal gezien was dat begin juli al het geval, maar de geboorte hangt nu af van de uitspraak van het Duitse grondwettelijke hof. De Griekse situatie wekt ook vijandigheid op bij de bevraagde Duitsers. Zo zou een 'grexit' door 42 procent van de bevraagden toegejuicht worden, terwijl 30 procent het als een slechte zaak zou beschouwen, aldus nog YouGov. (AFP/DPA/KVDA)