Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De laatste jaren krijgen steeds meer Belgen geld terug. Voor het aanslagjaar 2014 is dat het geval bij 53 procent van de 6,7 miljoen aangiftes. Dat zo veel belastingplichtigen geld terugkrijgen, heeft vooral te maken met de hoge bedrijfsvoorheffing die wordt afgehouden van het brutoloon. De administratie werkt immers nog altijd met belastingschalen die niet zijn aangepast na de laatste fiscale hervorming. Ook de vele fiscale aftrekken zorgen ervoor dat veel Belgen te veel betalen.

In totaal moet de staat over het voorbije aanslagjaar een kleine 5,3 miljard terugbetalen, goed voor 1.445 euro per aangifte. Anderzijds zijn er ook 1,7 miljoen Belgen die nog extra belastingen moeten betalen. Daar gaat het in totaal om 3,1 miljard euro, of gemiddeld 1.819 euro per aangifte.

(Belga/RR)

Dat meldt Het Laatste Nieuws.De laatste jaren krijgen steeds meer Belgen geld terug. Voor het aanslagjaar 2014 is dat het geval bij 53 procent van de 6,7 miljoen aangiftes. Dat zo veel belastingplichtigen geld terugkrijgen, heeft vooral te maken met de hoge bedrijfsvoorheffing die wordt afgehouden van het brutoloon. De administratie werkt immers nog altijd met belastingschalen die niet zijn aangepast na de laatste fiscale hervorming. Ook de vele fiscale aftrekken zorgen ervoor dat veel Belgen te veel betalen. In totaal moet de staat over het voorbije aanslagjaar een kleine 5,3 miljard terugbetalen, goed voor 1.445 euro per aangifte. Anderzijds zijn er ook 1,7 miljoen Belgen die nog extra belastingen moeten betalen. Daar gaat het in totaal om 3,1 miljard euro, of gemiddeld 1.819 euro per aangifte.(Belga/RR)