Dat zei Mobius vandaag op een conferentie in Brussel. Hij gaf toe dat de aandelen uit de opkomende landen moeilijke jaren achter de rug hebben. Maar daardoor zijn de waarderingen volgens hem buitengewoon aantrekkelijk in vergelijking met de rest van de wereld. "Sinds drie maanden zien we dat de markten in de groeilanden opnieuw beter presteren dan die in de ontwikkelde landen", aldus Mobius.

Het investeringsklimaat wordt nog altijd sterk beïnvloed door het expansionistische monetaire beleid van de ontwikkelde landen, stelt Mobius vast. "De banken houden de liquiditeiten die ze ontvangen van de centrale banken liefst op hun balans. Dat is een van de redenen waarom we nog altijd heel optimistisch zijn voor de beurzen, want dat geld moet vroeg of laat zijn weg vinden naar de financiële markten. Dat proces is al begonnen en het zal de volgende maanden gaandeweg versnellen. Dat zal wereldwijd gebeuren, niet alleen in de opkomende landen."

Mobius herinnerde eraan dat Frankin Templeton blijft focussen op bedrijven met aantrekkelijke waarderingen. Het beurshuis aarzelt daarbij niet om posities te nemen in landen waar nauwelijks beleggers naartoe durven te trekken, zoals Egypte, Rusland en Oekraïne. "We zijn vaak aangetrokken door regio's waar de zaken op het eerste gezicht niet slechter kunnen gaan. Maar zelfs in die omstandigheden blijven de bedrijven functioneren", aldus Mobius. Behalve in opkomend Azië ziet hij vooral potentieel in de frontiermarkten, en vooral in Afrika. (FD)

Dat zei Mobius vandaag op een conferentie in Brussel. Hij gaf toe dat de aandelen uit de opkomende landen moeilijke jaren achter de rug hebben. Maar daardoor zijn de waarderingen volgens hem buitengewoon aantrekkelijk in vergelijking met de rest van de wereld. "Sinds drie maanden zien we dat de markten in de groeilanden opnieuw beter presteren dan die in de ontwikkelde landen", aldus Mobius. Het investeringsklimaat wordt nog altijd sterk beïnvloed door het expansionistische monetaire beleid van de ontwikkelde landen, stelt Mobius vast. "De banken houden de liquiditeiten die ze ontvangen van de centrale banken liefst op hun balans. Dat is een van de redenen waarom we nog altijd heel optimistisch zijn voor de beurzen, want dat geld moet vroeg of laat zijn weg vinden naar de financiële markten. Dat proces is al begonnen en het zal de volgende maanden gaandeweg versnellen. Dat zal wereldwijd gebeuren, niet alleen in de opkomende landen." Mobius herinnerde eraan dat Frankin Templeton blijft focussen op bedrijven met aantrekkelijke waarderingen. Het beurshuis aarzelt daarbij niet om posities te nemen in landen waar nauwelijks beleggers naartoe durven te trekken, zoals Egypte, Rusland en Oekraïne. "We zijn vaak aangetrokken door regio's waar de zaken op het eerste gezicht niet slechter kunnen gaan. Maar zelfs in die omstandigheden blijven de bedrijven functioneren", aldus Mobius. Behalve in opkomend Azië ziet hij vooral potentieel in de frontiermarkten, en vooral in Afrika. (FD)