Lees hier wat Trends vorige week schreef over de rommelkredieten van Dexia en de oprichting van een bad bank.

Er waren maandagavond heel wat geruchten over een opsplitsing van Dexia in goede en slechte onderdelen - de zogenaamde bad bank -, maar het persbericht na afloop van de raad van bestuur maakte nog geen melding van een akkoord.

'Moeilijke economische context'
De bestuurders zaten bijeen van 18 uur tot middernacht. In het nadien verspreide communiqué luidt het dat de omvangrijke
Legacy-portefeuille van Dexia (met niet-strategische activa) in de huidige moeilijke economische context "structureel weegt op de groep".

"Daarom heeft de raad van bestuur aan gedelegeerd bestuurder Pierre Mariani gevraagd om, in overleg met de Staten en de controleautoriteiten, de nodige maatregelen voor te bereiden om de structurele problemen op te lossen die wegen op de operationele activiteiten van de groep en om nieuwe groeivooruitzichten te bieden voor de historische commerciële activiteiten in België en Frankrijk".

Bad bank
Het afsplitsen van de toxische activa in een bad bank is dus nog een piste. Opvallend: de geruchten over spanningen tussen de Belgen en Fransen worden ontkend. "De aandeelhouders van de groep wensen hun eenheid en solidariteit in de nieuwe fase die vandaag begint, nogmaals te benadrukken", staat er.

Ook de overheden bevestigen hun steun aan Dexia. "In hun hoedanigheid als aandeelhouders bevestigden de Staten hun steun aan de groep Dexia zodat deze maatregelen ordentelijk en in optimale omstandigheden gerealiseerd worden." (Belga/EE)

Er waren maandagavond heel wat geruchten over een opsplitsing van Dexia in goede en slechte onderdelen - de zogenaamde bad bank -, maar het persbericht na afloop van de raad van bestuur maakte nog geen melding van een akkoord. 'Moeilijke economische context' De bestuurders zaten bijeen van 18 uur tot middernacht. In het nadien verspreide communiqué luidt het dat de omvangrijke Legacy-portefeuille van Dexia (met niet-strategische activa) in de huidige moeilijke economische context "structureel weegt op de groep". "Daarom heeft de raad van bestuur aan gedelegeerd bestuurder Pierre Mariani gevraagd om, in overleg met de Staten en de controleautoriteiten, de nodige maatregelen voor te bereiden om de structurele problemen op te lossen die wegen op de operationele activiteiten van de groep en om nieuwe groeivooruitzichten te bieden voor de historische commerciële activiteiten in België en Frankrijk". Bad bank Het afsplitsen van de toxische activa in een bad bank is dus nog een piste. Opvallend: de geruchten over spanningen tussen de Belgen en Fransen worden ontkend. "De aandeelhouders van de groep wensen hun eenheid en solidariteit in de nieuwe fase die vandaag begint, nogmaals te benadrukken", staat er. Ook de overheden bevestigen hun steun aan Dexia. "In hun hoedanigheid als aandeelhouders bevestigden de Staten hun steun aan de groep Dexia zodat deze maatregelen ordentelijk en in optimale omstandigheden gerealiseerd worden." (Belga/EE)